
HIZLANDIRILMIŞ EVLİLİK PROGRAMI MI?
*SHOW TV’de Seda Sayan ve Uğur Arslan’ın sunduğu‘Evleneceksen Gel’ programında, Gözde adlı bir konuk kendini şu şekilde tanımladı ‘21 yaşındayım uzun süre flört düşünsem buraya gelmezdim. Buranın amacı hızlandırılmış şekilde, birbirimizi daha hızlı tanımak ve evlenmek. Bu yüzden bu programa katıldım. Haksız mıyım ?’’ Eskilerin dediği gibi bir yaşıma daha girdim. Hani hızlandırılmış eğitim programlarını bilirdim ama hızlandırılmış evlenme programı çok garibime gitti. Mutluluğun artık nerelerde, ne şekilde arandığının kanıtı bu program ve konuğu gözde!
RTÜK iki arada kaldı
*RTÜK, zaman zaman seyircilerin ekranlarda yayınlanan dizilerden dolayı halkın şikayet ettiğini söylüyor. Hepimiz hatırlarız 2008 yılında kanal D’de Aşk-ı Memnu diye bir dizi yayınlandı iki sezon boyunca. Aynı şekilde 2003 yılından farklı isim ve kanallarda yayınlanarak halen devam eden Kurtlar Vadisi Pusu dizisi de devam ediyor.
RTÜK ‘‘Bu dizi aile yapımıza ters geliyor’’ diye haftada ortalama 2-3 bin şikayet geldiğini, fakat Perşembe akşamları Kurtlar Vadisiyle reyting yarışında olan Aşk-ı Memnu’nun ortalama 15-20 milyon insan tarafından izlendiğini söylemişti geçmişte. En az izleyen sayısı kadar şikayet gelse belki dizinin kaldırılıp kaldırılmayacağının gündeme gelebileceğini, ama bu kadar büyük bütçelerle hazırlanan ve her hafta milyonlarca insan tarafından izlenen bir TV dizisinin kimse kusura bakmasın 2-3 bin şikayet üzerine kaldırılması mümkün değil diye de eklemişti o yıllarda. Devamın da ise ‘’Madem bu kadar şikayetçisi var bu dizinin her hafta kim izliyor bu dizileri ? Üstelik yayınlandığı günün akşamında reyting rekorları kırıp birinciliği elden bırakmayan projeler’’ diyerek ortaya çıkan durumu özetlemişti. Aynı şey bugünlerde yukarda da değindiğim gibi evlilik programları ve diziler için halen devam ediyor.
RTÜK’ün bu açıklamalarına katıldığımı belirtmek istiyorum. Çok iyi hatırlıyorum 2008-2010 yılları arasında her iki dizinin farklı kanallarda yayınlandığı 20:00-22:30 saatleri arasında sokakta insan bulmak neredeyse imkansızdı.
Sinema ciddiyet ister
*Çocuklar Duymasın dizisinden ‘Engin’ karakteriyle tanıdığımız oyuncu Vatan Şaşmaz’ın ilk başrolünü oynadığı ‘Senin ki kaç para’ adlı filmini izliyorum geçen gün. Ne zamandır izlemeyi planlıyordum bir türlü fırsat bulamıyordum. Filmi açıkçası hiç beğenmediğimi söyleyeyim en başta. Zaten film toplamda 8 hafta vizyonda kalıp toplamda 15.bin seyirci çekebildi ve 113 bin TL hasılat elde edebilmişti vizyona girdiği yıl. Bir kere filme Vatan Şaşmaz’ın başrol oyuncusu olarak seçilmesi ve buna filmin çoğunluğun bir iki mekana sıkıştırılması da eklenince ortaya izlenecek bir şey çıkmıyor elbette. Yönetmen, filmde Vatan Şaşmaz’ın seyirciyi sinema çekip bilet sattırıp sattıramayacağını göz ardı etmiş gibi gözüküyor. Sinema TV gibi değil en az on katı iyi işlenmiş hikaye, ciddi emek ve uygun role uygun oyuncu gerektirir. Senin ki kaç parafilmini izlemek için ayıracağım 90 dakikayı keşke Yalan Dünya dizisi yada Avrupa Yakası dizisinin bir bölümünü izleyerek geçirseymişim diye düşünmeden edemedim.
*Geçen Cuma akşamı Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından sergilenen Turgut Özakman’ın ünlü eseri ‘Fehim Paşa Konağı’nı izledik arkadaşlarla. Oyundan sonra oyunun yönetmeni Murat Atak ve oyunda rol alan arkadaşım Gökhan Kum ile bir süre sohbet ettik. Murat hoca, ‘TV tiyatroyu tamamen öldürür’ düşüncesinin aksine her geçen gün açılan tiyatro sayısının arttığını ve ilginin giderek ivme kazandığını, tiyatrocular olarak bu durumdan son derece memnun olduğunu söyledi. Son sınıf öğrencisi arkadaşım Gökhan Kum ise maalesef oyunculuğun alaylı olarak yapanların sayısının arttığını ve bununda Konservatuvar okuyan oyunculara biraz haksız olduğunu ardından da oyuncular için yeterli kadro açılmamasından dert yandı. Haksız da değil yani. Bu arkadaşların 4 yıl boyunca bin bir türlü zorluklarla konservatuvar okuyup sonrasında karşılığını alamaması çok üzücü…
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.