Lokman Koyuncuoğlu
Lokman Koyuncuoğlu

Alçak tavır!

                            Konu malum, Paris’te bir dergi var. İşi gücü provokasyon.Peygamber Efendimizle ilgili yayınladığı karikatürler Müslümanları rencide etmek için, planlı ve bilinçli. Derginin işinin provokasyon olduğunu, Bosna savaşında hunharca katledilen ve hiçbir suçu günahı olmayan Boşnakları da daha o günlerde küçümseyen ve hakaret eden yayınlarından biliyoruz.

                       Ayrıca şunu da sorguluyoruz bir dergi 50-60 bin baskı yaparken neden birden 6 milyon baskı yapar. Hadi yaptı diyelim, bu yayınları hep İngilizce Fransızca yaparken, neden birde Türkçe ekler böyle bir yayınına? O açık bir provokasyon, Müslümanları kışkırtma değilse nedir?  İslam dünyasının bu konuda göstereceği tepki açıkken, bu hesapla bir çok hedefi planlamak nasıl bir alçaklıktır.

                       Biz durumun böyle olduğunu bilirken içimizdeki Charli Hebdo’cu kitlenin ne kadar azgın olduğunun farkında değilmişiz.  Kastım Cumhuriyet gibi din merkezli düşmanlığı körükleyen yayınlar değil. Onların ne “mal” olduklarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Cumhuriyet zihniyetinden bu konuda da İslam dünyasının refleksleri gibi bir duruş beklemek hayalcilikten öte olurdu. Onlar son 40 yılda Türkiye’yi yobaz dincilerden! kurtarmak için acayip bir çaba içindelerdi çünkü. Şimdide düşünce özgürlüğü kılıfı altında dine, peygambere saygısızlık yapmak, uzun zamandır arayıpta bulamadıkları bir fırsat oldu.

                        Bu içimizdeki azgın, işi peygamber nefretine kadar taşıyacak Charli Hebdo’cular kimler mi? Tabiki, Türkiye’nin dış dünyada itibar kaybetmesi için her şeyi yapan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a nefretleri artık sınır tanımayan Paralelciler.

                        Cumhuriyet gazetesinin Türkiye’de o karikatürleri yayınlamasından sonra, hükümetin uyarılarına nasıl karşı çıktıklarını görmediniz mi? Bu Paralel Yapı, tahminimiz ötesinde aşağılık bir ruh haline sahip emin olun bundan.  Cumhuriyet’in yayınlarına sahip çıkmak onlar için sıradanlaştı. Siyaseten anladıkta, konu din olunca da fark etmiyor ya, bunu da öğrenmiş olduk.

                         Bunların, peygamber hayatını ağlayarak salya sümük anlatan hocalarını  bir tarafa koyuyorum, diğer tarafa da gazetelerinin önde gelen yazar ve yayıncılarının , o karikatürü yayınlayan Cumhuriyet gazetesine destek veren yazılarını koyuyorum…Sonra şükrediyorum rabbimize; bu paralelcilerin bu kadar aşağılık duruma düşmelerinde bizi yanıltmadığı için…

                        Gerçekten bu paralelcilerin her olayda nasıl deşifre oldukları, nasıl dini, peygamberimizi her fırsatta suiistimal ettikleri bir bir ortaya çıkıyor. Onlar için, kendileri dışında hiçbir doğru yok. Bunun son dergi olayında bir kez daha görülmesi çok iyi oldu. Her ortamda anlatıyorduk, inandırmak çok zor oluyordu. Bunların dinle, peygamberle işleri kendilerini gizlemek için, eğer çok güçlü olsalar çok farklı yöntemler kullanırlar. Bu masum milleti kandırmak için en güzel yol, din bezirganlığı.. Şimdi, onlara destek verenler bir kez daha baksınlar, onlar için Peygamber Efendimizin karikatürünü çizen dergi için herhangi bir kınama ya da eleştiri var mı? Cumhuriyet Gazetesine basın özgürlüğü kılıfı altında destekler ortada.

                     Olay çok büyük, içimizdeki hainlerin planları oldukça fazla. Akıllı olmak, akılcı hareket etmek şart. Türkiye’nin geçmiş 10 yıldaki kazanımlarını bitirmek için organize planlar var. Bunu yapanların kendileri ve efendileri dışında bir hesapları yok. Bir kez daha hatırlatmak istedim!

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Lokman Koyuncuoğlu Arşivi