
İLK ÖDÜL İLK HEYECAN
Değerli okuyucular size öncelikle beni son derece mutlu eden bir haber vererek yazıma başlamak istiyorum.
Bu güne kadar bir çok kent gezdim ve Konya’da ki insanlar kadar kendi şehrine sahip çıkan söz konusu Konya olunca herkesin yek vücut olduğu bir kent daha görmedim. İnanın bunu bir çok yerde de dile getirdim. Konyalılar Konya’yı seviyor ve sahip çıkıyor. Bu takdir edilmesi gereken bir şey ve diğer şehirlerimizin de örnek alması gereken bir durum. Konya’da ki Belediyeler hangi partiden olursa olsun koordineli olarak çok uyumlu bir şekilde çalışıp projeler hayata geçiriyorlar. MÜSİAD’dan tutunda KTO’ya, Üniversitelere kadar her kurum elini taşın atına koyuyor ve ortak nokta Konya’nın daha da iyi bir yere gelmesi. Tabi Torku Konya Spora gösterdikleri ilgi, sahip çıkmaları ayrı başarı. Hakikaten beni çok şaşırtan bir dinamizm, bir güç var bu kentte.( Bu sahiplenme ve çalışma azmi başta memleketim Muş olmak üzere bir çok kente örnek olmasını diliyorum).
Yaklaşık 6 ay önce Yeni Haber Gazetesine stajyer muhabir olarak başladığımda bir çok yerel TV ve gazete olmasına rağmen Konya’da özellikle de Üniversite öğrencilerinin yaptıkları çalışmaların görmezden gelindiğini, yeterince ses verilmediğini hep söyledim. 6 ay önce kendi kendime şöyle bir karar aldım ve Üniversite öğrencilerinin Konya’da yaptıkları çalışmalara yerel basın olarak yer vereceğim dedim. Size birkaç örnek vereyim. Türkiye genelinde çok başarılı isimler Üniversite öğrenci topluluklarının daveti üzerine Konya’ya geliyor ama yerel basında neredeyse yok denecek derecede yer almıyor. Mesela İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun gelişi, çok ünlü TV ve sinema oyuncuları, haber spikerleri vs vs işte bu ve daha sayamayacağım bir çok isimlere Konya Yeni Haber Gazetesi olarak yer verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Çükü yaptığınız bir çalışmanın basına yansıması insanların ilgi göstermesi tüm öğrenci arkadaşların ruhunu okşar ve daha güzel şeyler yapmaya teşvik eder. Tabi diğer basın kurumlarının bu isimlere ilgi göstermemesi benim için de özel haber yapma, söyleşi koparma fırsatı verdi.
Son olarak şunu belirteyim sayısı 5’i bulan Üniversiteleri ve 100 bine yakın Üniversite öğrencisi ile Konya bir Üniversite kenti olma yolunda hızla ilerliyor (Unutmamak gerekir ki Türkiye nüfusunun yüzde ellisi de gençlerden oluşmaktadır). Hatta İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra en fazla Üniversite sayısı olan Anadolu kentleri arasında tek şehir Konya’dır.
Başlıkta da yazdığım teşekkür bölümüne de açıklık getirmek istiyorum. Sen tut ki yetişsin Kulübü isminde bir kulüp var. İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya ve daha bir çok il’de birimleri olan bir kulüp. Genel merkezi ise İstanbul’da. Yeni Haber Gazetesi olarak yaklaşık 4-5 aydır Sen tut ki yetişsin Kulübünün yaptığı bir çok çalışmaya, etkinliklerine gazetemizin yanı sıra internet sitemizde ve sosyal medya sayfalarımızda yer verdik. Sen tut ki yetişsin Kulübünün Konya Biriminin 6 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00’te Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans Salonunda yılın son etkinliğini büyük bir şenlik havasında geçireceklerini ve kulübe katkı sunan kişilere de plaket takdim edileceğine dair bir mesaj aldım. Tabi Yeni Haber Gazetesi adına bana da sağ olsunlar plaket vermek istediklerini söyleyince memnuniyetle karşıladım.
Yerel basın olarak yerel dinamiklere bir nebzede olsa katkı koyabildiysek ne mutlu bize diyerek sözlerimi noktalıyorum. Sen tut ki yetişsin Kulübüne de başarılar diler teşekkür ediyorum.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.