Lokman Koyuncuoğlu
Lokman Koyuncuoğlu

Kim genç,kim değil

Tarihi bir Konya buluşması, bizim gibi orta yaşlıların tarihte pek şahit olmadıkları müthiş kar  yağışı ve tipi yüzünden gerçekleşemedi.

Cuma akşamı yapılan “Konya 2011 ekonomi ödül töreni” yakın zamanda pek görülmedik yağışa rağmen yoğun bir katılımla gerçekleşti. Tarihi  yanı ise belki dört bakanın aynı anda bu törene katılması olacak ve bu yıl 1,2 milyar doları bulan ihracatı, etkin motivasyonla 2 milyar dolar civarına hedeflenecekti. Yine de güzel, katılımı yüksek bir geceydi. Birlik ve beraberliğin mesajdan öte fiili olarak hayata geçirilmesi de işin belki de en güzel tarafıydı.

Bu programa katılmasa da Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Konya’da dolu dolu bir gün geçirdi.

Konya’da  Belediye programlarında açılışları yapan Bakan Kılıç’ın, bakanlığının spor yönü oldukça kuvvetli geçti. Karatay ve Selçuklu Belediyelerinde salon ve havuzlar açtı. Halter müsabakası, Basketbol Türkiye Kupası final maçı ve Amatör Spor Kulüpler federasyonunda “Yılın En” leri programlarına katıldı.

Siyasi faaliyetlerde de bulunan Bakan Kılıç, bakanlığının Gençlik yönü olarak ise Gençlik Çalıştayı'nın açılışını yaptı.

Evet önceki yasama dönemlerinde spor bakanlığı bir devlet bakanlığı olarak faaliyet gösteriyordu. Yeni dönemle birlikte başına “Gençlik”  eklendi. Algılarımız henüz tam değişmediği için, bu bakanlığı sadece spor bakanlığı olarak algılamaya devam ediyoruz. Aslında, Kadın ve Aile Bakanlığı gibi Gençlik yönü de bu bakanlığın Türkiye açısından çok önemli bir boyutu.

Türkiye’deki genç nüfusun çokluğu ve eğitilmeye ne kadar çok ihtiyaç duyulduğu düşünüldüğünde aslında bunun nasıl önemli bir iş olduğu daha net anlaşılır. Gençliğin faaliyet alanlarından biri elbette spordur, ancak gençlik denildiğinde ifade edilen şey hiçbir zaman tek başına spor olamaz, olmamalıdır da.

Bu bağlamda Gençlik Bakanlığının, Türkiye’de gençlerinin hayata atılmaları, ülkesi açısından faydalı, ahlaklı, çalışkan ve sağlıklı bireyler olması konusunda çok önemli sorumluluğu olduğunu kolaylıkla ifade edebiliriz.

Durum böyleyken, Gençlik ve Spor Bakanlığının bu bahsettiğimiz konularda, istişareye açık sivil toplumla paylaşımcı etkinlere başlaması gerektiğini düşünüyorum.

Belki öncelikle muhatabı Kadın ve Aile Bakanlığı olan Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı’nın söylediğimiz çerçevede Gençlik ve Spor Bakanlığıyla da bazı paylaşımlar içinde olabilir. Bu günlerde gazetelerde tavsiyeler yayınlayıp, ailenin sağlıklı kurulması konusunda bir çaba içinde olan Mehir Vakfı, bir nevi koruyucu hekimlik yapıyor.

Bu uyarılarda gençlerin nasıl bir mutlu yuva kuracağı ebeveynlerinde buna nasıl katkı sağlayacağı belirtiliyor. Zira boşanmaların oldukça arttığı ülkemizde, çözüm boşanma sonrasında değil, mutlu evliliklerin doğru kurulması ve yürütülmesi. Buna kafa yoran Mehir Vakfı önemli bir sorumluluğu yerine yetiriyor.

Son zamanlarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ihtiyaç sahibi gençlerin evlendirilmesini sağlayan vakfın, Türkiye’deki çok önemli bir sosyal yarayı, kendi imkanlarıyla tedaviye çalışması da önemli. Toplumsal destek, bu tür herkesi ilgilendiren sıkıntıların daha çabuk giderilmesinin temel ilacıdır.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Lokman Koyuncuoğlu Arşivi