Lokman Koyuncuoğlu
Lokman Koyuncuoğlu

Sporcunun zeki ve ahlaklısına.

Bu hafta son dakika golüyle maçı kaybetmek Konyasporun moralini bozmuş olsa da gelecek haftalar için konsantresini daha da artırmıştır. Öyle ya her defasında son dakika golüyle galip gelmek Nasrettin Hoca’nın deyişiyle “ kazanın sürekli doğurması”na inanmak oluyor.

Tamam bu kez “kazan ölmüş” olsun. Beşiktaş seyircisine verilen Konya düğün pilavı da dostluğun pekişmesi anlamında kayda değer bir davranıştı. Ulusal yayın organlarında ilgi çekici bir haber oldu bu yemek. Kim düşündüyse tebrik etmek lazım. Konya’nın kültürel zenginliklerini, popüler değerlerle kaynaştırmayı becermek takdir edilecek bir hareket.
Konyaspor-Beşiktaş maçının soğuk hava ve son dakika golü genel gündemine takılıp kalmadan bahsedilecek başka spor haberleri de vardı Konya’da bu hafta sonunda.

Büyük Erkekler Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası hafta sonunun Konya’daki başka bir spor organizasyonuydu. Selçuklu Belediyesi’nin Spor salonunda yapılan müsabakalar hem seyirci hem medya ilgisi olarak, Beşiktaş maçının çok gerisindeydi. Amatör sporlara ilginin azlığını bu yazıda tartışma niyetinde değilim. Ancak gerek o spor salonu gerekse milli sporumuz güreş başta olmak üzere amatör sporlarda konuşmamız gereken çok konu var.

17 Aralık günü Başbakan Tayyip Erdoğan’ın açtığı bu spor salonu Konya’nın en önemli spor ve kongre kompleksi. Salonun bölgenin spor anlamında önemli bir çekim merkezi olacağı kesin. Bu konuda gerek Selçuklu spor yöneticileri hem de başkan Adem Esen oldukça iddialı.

Her ay bir ulusal müsabakayı bu salonda yapacaklarını söylüyorlar mesela. Türkiye Tekvando şampiyonası ile başlayan program, hafta sonu yapılan güreş şampiyonası ile devam etti. Gelecek ay Judo, ondan sonraki aylarda diğer sporlara ev sahipliği yapacakmış salon. Türkiye şampiyonası gibi en üst düzeyde yarışmalar olacakmış üstelik.2008 yılında bazı federasyonlarında bu salonu programlarına almasıyla çok önemli müsabakalara seyredebileceğiz. Başkan Esen, uluslar arası düzeyde bazı organizasyonlar sözünü bile almış genel Müdür Mehmet Atalay’dan.

Salonun ikinci önemli misyonunu Başkan Esen şöyle ifade ediyor; “Konserler ve kongreleri bu salonda yapacağız. Önümüzdeki günlerde “Selçuklu şehirleri” kongresini bu salonda yapacağız ve çok önemli misafirlerimiz olacak” diyor. Oldukça isabetli bir karar, Selçuklu şehirleri kongresi. Tam burada Kültür Bakanı ve İstanbul Belediye Başkanına tavsiyelerde bulunan Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı aklıma geldi; O ise Osmanlı Ülkeler toplantısını tavsiye etmiş söylediğim zevata. Osmanlı topraklarında şuanda 67 ülke varmış. Büyüklüğü hayal edin. İkisi de kültürel değerlere bağlılık açısından müthiş projeler. En kısa zamanda gerçekleşmesini temenni edelim.

Selçuklu Salonuyla ilgili halka yönelik en önemli girişim ise, aerobik, fitness gibi sağlık gelişimi yanında her türlü amatör spora ev sahipliği yapacak bir planlama. Üstelik bunların tümüne yakını ücretsiz verilecek hizmet.

Selçuklu Belediyesi sınırlarında yer alan okulların, mücadele edeceği “ Selçuklu Kupası” müsabakalarının da hazırlıkları yapılıyormuş. Okullarda sporu teşvik etmek için çok önemli bir gelişme bunlar. Genç nüfusu hızla artan Türkiye’de amatör sporlara çok önemli yatırımlar gerekiyor. Bu proje bu anlamda çok önemli. Yoksa spora yönlendiremediğiniz gençleri başkaları hemen kapıverir!

Sporla ilgili son söyleyeceklerimiz sponsorlara. Türkiye Güreş Şampiyonası sponsoru olan TÜMOSAN amatör spor için çok önemli bir iş yaptı. Futbola yatırım yapmak ticaridir; ama amatör spora destek vermek tümüyle fedakârlıktır. Bu sebeple gençleri sporlara buluşturmak isteyen herkese bu tür organizasyonlara sahip çıkmalarını hatırlatmalıyız. Bu yatırım ekonomik olarak dönmese bile, sağlam yürekli ve bedenli gençler er ya da geç Türkiye’ye katkı sağlayacaktır.

Mevlana diyor ki; nimet insana gaflet verir, şükürse kişiyi uyandırır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Lokman Koyuncuoğlu Arşivi