Lokman Koyuncuoğlu
Lokman Koyuncuoğlu

Seçim bizim, tercih kimin?

Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Ersin Altınsoy’la konuşuyoruz.

Biraz da sitemle anlatıyor sıkıntıyı.

“Sanayi ve Ticaret Bakanı Hibrid otomobil fabrikasının kurulması açısından uygun yerlerden biri Konya diye açıklama yapıyor. Konya için hemen kulis oluşturup, gündeme Konya’yı taşıyalım istiyoruz. Ancak bu konuda Konya’da açıklama yapacak kimseyi bulmakta zorlanıyoruz.”

“Neyse ki Aslan Korkmaz imdadımıza yetişiyor”

Öte yandan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan Çin’de konuşuyor.

“Çin'le iş birliği yapılacak sektörlerin başında enerji, madencilik ve otomotivin geldiğini anlatan Çağlayan, Çinli bir otomotiv firmasının Türk firmasıyla ortaklık kurarak, Türkiye'de otomobil fabrikası açacağını bildirdi. Çağlayan, fabrikanın kurulacağı yer hakkında caydırıcı olmayacaklarını belirtirken, yetkililer fabrikanın Konya'ya kurulması üzerinde çalışmalar yapıldığını ifade ediyor.”

Hani bu kez durum “Hyundai” gibi, bizim talebimizle şekillenecek bir durum değil.

Devletin iki bakanı Konya’yı direk hedef! gösteriyor.

Bu iş için Konya çok uygun diyorlar.

Basında üzerine düşeni yapıp, ülke gündemine haber bombardımanı yapıyor.

Hibrid otomobille ilgili ilk açıklamayı MÜSİAD Konya şube Başkanı Aslan Korkmaz yapınca, haberi Çin’de okuyan MÜSİAD Genel  Başkanı Ö.Cihad Vardan, Konya şube başkanını arayıp tebrik etmiş.

Hayırlı olsun, Konya’ya Otomobil fabrikası kuruyormuşsunuz diye.

Demek ki olay bizim ölçeğimizin üstünde bir büyüklüğe sahip.

Sonra Sanayi Odasından bir açıklama geldi.

Başkan Büyükhelvacıgil, bu iki gelişmenin çok sevindirici olduğunu söylediği açıklamasında şunları özetliyor;

Göreve geldiğimiz günden itibaren Konya’ya bir otomotiv ana sanayinin kazandırılması için çalışmalarımızı sürdürdük. Çünkü şehrimize bir otomobil fabrikasının kazandırılması bizim en büyük özlemimiz ve hedefimizdi. Konya sanayisi özellikle son on yılda Dünya pazarındaki payı giderek artan otomotiv yedek parça sanayinde gerek kalite ve gerekse üretim kapasitesi olarak iddialı bir duruma gelmiştir”

Hükümetinde Konya’ya bakanlık konusunda öyle ya da böyle bir mahcubiyeti olunca, bu gelişmeleri hemen fırsata çevirmek gerekir.

Çevirebilecek miyiz.

Umarım.

Çünkü Konya’nın bu sıra gündemi yüksek yoğunluklu siyaset.

Ak Parti Konya il teşkilatındaki hareketlilik önümüzdeki birkaç gün içinde neticelenecek gibi görünüyor. Konya’ya yakışan  boyutta yapılacak bir genel kurul olacağını ve Konya’nın menfaatleri çerçevesinde sonuçlanması herkes gibi bizim de temennimiz.

Konya’nın siyasi hayatta, herhangi bir parti içi ciddi kapışma tarzı olmadığını düşündüğümüzde bu seçimde de farklı bir durum beklenmemeli. Nihayetinde Konya’ya uzun süreli hizmetleri olanların dahil olduğu bu gelişmeyi bir hizmet yarışı olarak algılamak durumundayız. Konya menfaatlerine olacak sonuca herkesin rıza göstermesi gerekir.

Uzun yıllar birlikte çalışmış olan bu isimlerinde bir ortak kararla Konya’ya yakışanı yapacaklarından eminiz. Çünkü Konya’ya omuz omuza hizmet edenlerin, toplumsal mutabakatı önemseyip, birlikte gereğini yapacaklarına adım gibi eminim. Sonuçları ne olursa olsun herkesin Konya için yapacağı daha çok iş var.

Zaten il başkanlığı niçin yapılır ki.Olsa olsa Konya’ya otomobil fabrikası getirmek için yapılır.!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Lokman Koyuncuoğlu Arşivi