
Görkemli bir gecenin ardından
MÜSİAD, KTO, KSO, KTB’nin ortak organizasyonu ile gerçekleşen programda son dakika yaşanan sürpriz değişiklik açıkçası katılımı hiç etkilemedi. Zira programa 24 saat kala iftar yerinin değişmiş olması, toplam dört yüz kişi civarında davetliye dört kurumun müthiş organizasyonuyla ulaşılarak, kısa sürede yeni yer için bilgilendirme yapıldı.
Herhalde işin özeti de burada “Birlikte rahmet ayrılıkta azap” var sözünde. Gerçekten samimi bir çalışma ile nelerin üstesinden gelineceğinin çok güzel örneğiydi bu dayanışma.
İftarda Konya düğün pilavı ikram edilmesinin, hem bürokratla hem de diğer protokol üzerinde çok olumlu yansımaları olduğu açıktı. Üstelik bizim de geçenlerde belirttiğimiz, bulgur pilavı tercihi, yemeği çok daha anlamlı kılmıştı.
Bakan Davutoğlu dışında herhangi bir kişiye yemek için özel yer ayrılmaması da samimiyeti daha artırıcı bir tercihti. Tıpkı Konya’da düğün yemeğine gider gibi misafirlerin kim olduğuna bakılmadan istedikleri yere oturmaları da ayrıca etkileyici bir unsurdu. Hal böyle olunca da yine Konya’daki düğünler gibi 500 kişi beklenen yemeğe 750 kişi katılmış, neyse ki organizasyon heyeti bunu da hesap ederek yemek hazırlamış. O gece herhangi bir yer ve yemek sıkıntısı yaşanmamış.
Ankara’da çağrılan bürokratların nerdeyse tümüne yakını yemeğe icabet ederken, Konyalı olmayan ve yemekte bulunmak isteyenler bile vardı. YÖK Başkanı Y.Ziya Özcan bunlardan biriydi. Daha pek çok kişi hem bu yemeği merak edip hem de Bakan Davutoğlu’nu dinlemek için Konya’nın bu cömert yemeğine katıldı.
Açıkçası medyanın ilgisi de görülmeliydi. 50 kadar basın mensubu bu programı takip etti. Suriye ile ilgili gelişmelerden olsa gerek pek çok ulusal haber kanalı da Bakanın konuşmasını canlı yayınladı.
Bu iftarda belki pek kimsenin göremediği bir gerçek daha vardı. Dışişleri Bakanlığının üst düzey çalışanları, bakanlık danışmanları ve korumalar bu yemeğe aileleriyle birlikte katıldılar. Buradan, bakanlık çalışanlarının Ankara’da bile olsa kendilerine ait hissettikleri tek programın Konya’nın iftar programı olduğunu söyleyebiliriz.
Yemek Ankara’da olunca Konya’dan odaların yönetimleri ve sınırlı bir protokol davet edilmişti. Konya Valisi Doğan o gün Konyalı şehit Rıfkı Damar’ın cenazesine katıldığını için iftara biraz gecikti. Ancak konu Konya olunca Vali Bey bu programlara mutlaka katılıyor.
Yemek sonrası yapılan konuşmalar oldukça önemli mesajlar içeriyordu. Bakan Davutoğlu yine herkesin nefeslerini tutup dinlediği tarihi bir konuşma yaptı. MÜSİAD Başkanı Aslan Korkmaz bu dönemde hem Konyalılara hem de bürokratlara çok önemli işler düştüğüne işaret etti. Ticaret Borsası Başkanı Muhammet Kaleli ise Konyalı olmanın ne demek olduğuna vurgu yapan güzel bir konuşma yaptı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.