Lokman Koyuncuoğlu
Lokman Koyuncuoğlu

Siyasete kısa bir ara!

Siyasetin ne kadar hareketlendiğini biliyoruz. Hafta sonu AK Parti’nin tüm Türkiye’de gerçekleştirdiği temayül yoklamaları vardı. Aday adayları kısa bir sürede de olsa kendilerini partililere tanıtmış oldular. Bunların detayları ve Konya’daki aday adayı profili ile kimlerin ne kadar şansının olduğunu, önümüzdeki günlerde paylaşacağız sizlerle.

Konya Sivil toplum kuruluşlarının 4 yıldır düzenli olarak yaptığı “Ufuk Turu” programı ile Yeni Şafak’ın olağan yıllık değerlendirme organizasyonunun aynı tarihte olması sadece benim değil Yasin Aktay’ın da şanssızlığıydı.

Sadece cuma günü bir bölümüne katılma imkanımız olan Ufuk Turu için söyleyecek çok şeyimiz var.İlk olarak bu organizasyon ciddi bir kurumsal kimlik kazanmış. Katılan isimlere baktığınızda bu zaten hemen anlaşılıyor. Sami Selçuk, Sebahatin Zaim, Atilla Yayla gibi isimlerin 3 gün boyunca kesintisiz bu programda kalmaları önemli bir işaret mesela.

Her yıl eksiklerini gideren bu programda katılımcı kalitesi de üzerinde durulması gereken başka bir konu. Konya’da bu işe inanan hemen herkes ordaydı. Bu da çok kaliteli bir topluluğun ortaya çıkmasına önemli bir vesile. Üstelik bu yıl Ufuk Turu’na 15 ilden, bu tür platform yöneticileri de dahil olunca, katılımcılar tam olarak Türkiye ortalamasını temsil ettiler. Yine yurt dışından çok önemli misafirlerin varlığı da, bu işte Türkiye’nin neden çok önemli olduğunun cevabıydı.

100 tanesi konuşmacı olmak üzere 250 kişinin katıldığı bu yıl ki Ufuk Turu, Türkiye’nin ufkunu açıyor. Bu işin Konya’dan organize edilmesi ise ayrı bir memnuniyet. Türkiye’nin daha çok sivil sese ihtiyaç duyduğu bu dönemde, ciddi fedakarlıklarla bu işe soyunan Konya Sivil Toplum Kuruluşları icrası başta olmak üzere, Sami Sorgun, Latif Selvi ve Adem Seleş’e kendi adıma tebriklerimi sunuyorum. Bence sizde tebrik edin. Hedef bundan sonra bu işi dünyanın farklı şehirlerine taşımak olmalı.

Yasin Aktay’ın dinlenmesine fırsat vermeden, Antalya’nın bir ucundan öbür ucuna götürdük. Çünkü orada da Türkiye’nin her köşesinden Yeni Şafak temsilcileri bekliyordu Hoca’yı.

Konyalı girişimci Özer Sevencan’ın Otel ve tatil anlayışına farklılık kazandırma çabalarının sonucu büyük fedakarlıklarla yaptığı Şah Inn Paradise otelinin o hafta konuklarından biri de Yeni Şafak ailesiydi.

Otelin en ağır konuğu da tabi ki Hayrettin Karaman hocamızdı. Yapılan davetlerde oldukça seçici olduğu bilinen hoca, konu Yeni Şafak olunca daveti hemen kabul etti ve Yeni Şafak temsilcilerine unutulmaz bir seminer verdi. Unutulmaz, çünkü uzun yıllardır hocayı halka açık sohbetlerde dinliyorum, ilk kez kendi özel hayatıyla ilgili bilgiler verdi. Siyasetten, diyanete başka yerlerde anlatmadığı konuları kendi ailesinde paylaştı Hayrettin Hoca.

Bu müthiş birikimden daha çok istifade etmemizi gerektiğini bir kez daha anladık. Bunu en iyi bilenlerden biri de Selçuk İlahiyat hocalarından Mahmut Yeşil. Kendisine Hayrettin Hoca’nın yanımızda olduğunu söyleyince, Alanya’dan, Kumluca’ya üşenmeden, Antalya sıcağında 3 saatlik yolu hocayla yarım saat konuşmak için aştı geldi.

Toplantı dışındaki zamanlar Sah Inn Paradise’ın zevkle tefriş edilmiş bahçesinde, havuzunda ve sahilinde geçti. Bu arada Anadolu yükselişi sürüyor. Plaj voleybolunda Anadolu Karması,İstanbul dükalığını kumlara gömerken, su topunda Anadolu karması hakem kurbanı oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Lokman Koyuncuoğlu Arşivi