
Konya'da Hareket Berekete Dönüşür mü?
Konya bugünlerde kıpır kıpır, gelen giden, konuşan, türkü söyleyen, şarkı söyleye, toplantı yapan, anlaşma yapan hepsi Konya’da…
Efendim geçelim bir diğer konuya. Sivil Toplum Kuruluşlarının tertip etmiş olduğu Ufuk Turu toplantılarının bu yıl 9.su yapıldı. Bu toplantılarla ilgili ifade edeceğimiz husus ise tanıtım ve genel enformasyon eksikliğidir.
Biz bu toplantıların ne anlama geldiğini biliyoruz, destekliyoruz da. Ama sekretaryasının, iletişim kanallarının eksik olduğunu ifade ediyoruz, böyle giderlerse etmeye de devam edeceğiz. Ben işlerimin yoğunluğu yüzünden toplantılara bu yıl (çok arzu ettiğim halde) katılamadım. Gidenlere sordum, “katılım geçen yıllara göre biraz zayıftı” dendi. Doğrumudur bilemiyorum, zaten iki bakan katılacak denmişti, zannediyorum iki bakan da katılmadı, bu açıdan bakıldığında da katılımın zayıflığı dikkat çeker. Neyse asıl ifade etmek istediğimiz bu değil.
Değerli Dostum Mehmet Ali Köseoğlu’nun haberlerinden bilgilendim. Kendisine teşekkür ediyorum elbette ama bilesiniz bunun dışında ne haber vardı, ne bilgi. Asıl sorun bu…
Bakın çok basit bana internet ortamında 9. Ufuk Turu Toplantılarına kimlerin konuşmacı olarak katıldığını, hangi konuları konuştuğunu gösteren bir link gösterebilecek var mı? Böyle önemli bir etkinlik marka olacak, hatta oldu deniyorsa lütfen hiç bir şey yapamazsanız bile bir web sitesi kurun ve oradan insanları bilgilendirin.
Ben sonuç bildirgesini okudum, inanınız aile konusunda bu kadar net ifadelerin, çözüm önerilerinin olduğu başka bir bildiri Türkiye’de yayınlanmamıştır. Çok başarılı bir bildiri, tam bir manifesto… Ama kim bunu biliyor, etkisi ne kadar oldu, kimleri etkiledi, hangi köşe yazısına, hangi bilimsel çalışmaya, hangi televizyon ya da radyo programına konu oldu. Yazık değil mi bu birikime.
Aileyi tahrip eden unsurları arasında medya sayılırken ilk defa bildiride reklama da işaret edilmiş. Bu çok önemlidir. Bugün yaygın medyadaki birçok reklam gençliğimiz, ailemiz, çocuklarımız için çok ciddi tehlikeler barındırmaktadır. Bunu bu toplantılarda tespit etmişler bu ne güzel. Ama kime anlattılar, bu konuda nasıl bir eylem gerçekleştirilecek?
Eğer bizim samimiyetimize inanırlarsa Sivil Toplum Kuruluşlarımızın değerli yetkilileri ve özellikle Latif Selvi ağabey, bu işin böyle gitmesinin yeterli ve etkili olmadığına da inansın. Yok, bizi art niyetli görürse bu yazıları da okumasın lütfen canını da sıkmasın. Ama bizim düşüncemiz bu, bütün toplantıların hepsini bir tarafa bırakın, sadece o 14 madde için bile bu toplantılar tanıtımı bizlere ve tabi yetkililere bir vazife olarak mecbur kılınmaktadır. Bunu bize inandığımız değerler mecbur etmektedir, derim, başka bir şey de demeye zaten gerek görmem… Emeği geçenleri kutluyoruz.
Evet, Konya baya kendini aştı. Hani bir kısım medyanın hayalindeki bir Konya vardı ya işte korkarım ki artık o Konya’da yaşıyoruz. Belediyelerimiz, üniversitemiz için ahlak, edep birinci derecede etkili konu olmaktan çoktan çıkmış görünüyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.