
Konyalılar yoldan mı yürür?
Uzun zamandır eleştirdiğimiz bir konuyu tekrar gündeme getirmek istiyorum. Bu kaldırımların ortasına dikilmiş billboardları halen anlamış değilim. Kaldırımda yürürken önüme kocaman bir billboard çıkıyor ve geçmek için mecbur yola inmek zorunda kalıyorum. Özellikle yaya trafiğinin yoğun olduğu kaldırımlarda vatandaş yola inip tekrar kaldırıma çıkmak zorunda kalıyor. Bu da tehlikeyi beraberinde getiriyor. Kaldırımdan yola inen bir vatandaş kazaya kurban gitse arkasından kimse bu rezilliği suçlamaz, suçlanan kişi kaldırımda billboard olduğu için yola inen vatandaş olur. Bu kaldırımları işgal ederken bence ‘Konyalılar yoldan yürür’ tezini düşündüler. Nasıl olsa Konya’da vatandaş yoldan yürür. Kaldırımlar boş kalmasın. Bu görüntüyü şehir dışından gelenler ve yabancı turistler garip ve komik karşılıyorlar. Bunun çözüm yolu bulunmalı ve gerekenler yapılmalıdır. Yoksa ‘Marka Şehir Konya’nın imajı bu tür küçük şeylerle zedelenmeye devam edecek.
‘KİK’ Başkanları çıldırtıyor Geçtiğimiz günlerde MÜSİAD tarafından 20. Yıl onuruna fidan dikme programına katıldım. Dikim programına geçmeden önce Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ile ayaküstü sohbet ettik. Konya’da altyapı ve trafikten konuştuk, sıkıntıları ve çözümleri konuşurken Başkan biyolojik havuz projesi için ihaleye çıktıklarını ve bir firmaya ihaleyi verdiklerini söyledi. Fakat bir başka firma Kamu ihale kurumuna başvurarak ihaleyi iptal ettirmiş. Tekrar ihale yapılmış yine en ucuz fiyat veren aynı firmaya ihale verilmiş. Fakat aynı şahıs tekrar Kamu ihale kurumuna başvurarak ihaleyi iptal ettirmiş. Hemde her iptal başvurusu için 1000TL ödeme yapıyormuş. Tabi Başkan bu konuya çok sinirlenmiş. Yapılacak yatırım 6-7ay gecikmiş. Belediyelerin çalışmalarında bazen böyle sıkıntıların olduğunu ifade etti. Kamu ihale kurumu, her iptal edişinde farklı belgelerle Belediyelerin işini zorlaştırıyormuş. Ben sıkıntılardan Başkana söz ederken, o dert yanmaya başladı, ama anlattıklarında haklıydı. İhale süreçleri bu kadar uzatılmamalı diye düşünüyorum. Tabi ihaleler sıkı takip edilmeli, yanlış işler yapılmamalı ama bu kadarda uzatılmamalı. İhaleyi alamayan diğer firma sadece gıcıklık olsun diye mi iptal başvurusu yaptırıyor, yoksa farklı sebepleri mi var onu bilemiyorum ama bu konuları konuşarak çözmenin daha mantıklı olacağı kanaatindeyim.
Bu kadar protokolü bir daha göremez Geçtiğimiz Cuma günü MÜSİAD 20. Yıl Ormanı fidan dikme programı düzenlendi. Çarıklar kasabası bu kadar protokolü şimdiye kadar hiç görmemiştir, bundan sonrada göremez diye düşünüyorum. Yoğun bir katılımla program düzenlendi. Güzel bir organizasyon hazırlanmış, gelen konuklar birbirleriyle orada sohbet etme imkânı buldu. MÜSİAD bu arsa için tam 17 ay beklemiş. Orman arazisine ağaç dikmek için bu kadar bekletmenin ne anlamı var? Bu ülkede bazı işler çok hızlı yürürken bazı işlerde o kadar yavaş yürüyor ki çıldırmamak elde değil. MÜSİAD Başkanı Aslan Korkmaz’ın dediği gibi, kendi bahçem olsa şimdiye 10 kez vazgeçerdim dedi. MÜSİAD ekonomi yönünde yaptığı çalışmalarla ön plana çıkarken, doğaya ve tarıma verdiği önemi de burada gözler önüne serdi. Ceviz ithalatımız çok yüksek. Cari açığımızın sebeplerinden biri de ceviz ithalatı olarak karşımıza çıkıyor. Başkan Korkmaz, bol bol ceviz dikerek cari açığımızı bir nebzede olsa kapatalım, dedi. İş adamlarımızda ellerini toprağın altına koyup ceviz tohumlarını yerleştirsinler artık. Her şey ülkemiz için. Her şey cari açığı kapatmak için…
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.