• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yerel altı çöp konteynırlarının sayısı arttı
07 Eylül 2012 Cuma 12:30

Yerel altı çöp konteynırlarının sayısı arttı

Evsel ve katı atık çöplerini yer altında muhafaza eden Karatay Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda 22 adet yer altı çöp konteynırını halkın hizmetine sunarken bu yıl itibariyle de 60 adet çöp konteynırı..

Evsel ve katı atık çöplerini yer altında muhafaza eden Karatay Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda 22 adet yer altı çöp konteynırını halkın hizmetine sunarken bu yıl itibariyle de 60 adet çöp konteynırı yer altına alınıyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; Konya’da ilk kez Karatay Belediyesi tarafından uygulamaya konulan ve ilk etapta kullanımın yoğun olduğu çarşı merkezinde ki farklı bölgelere ve öğrenci sayısının çok olduğu okullara her biri 2.2 ton çöp kapasiteli yer altı konteynırı kazandırdıklarını belirterek hem bölgeye estetik bir görünüm kazandırıldığını hem de daha fazla çöpün yer altında muhafaza edildiğini söyledi. Önceki yıllarda 22 adet yer altı çöp konteynırını halkın hizmetine sunduklarını dile getiren Hançerli, yapım ihalesi tamamlanan 60 adet çöp konteynırının ise önümüzdeki günlerde montajına başlanacağını vurguladı. Başkan Hançerli, 1100 Litrelik 2 adet çöp konteynırını yer altına yerleştirerek yaklaşık 2200 Litrelik evsel ve katı atık çöpünün, 2 adet baca sistemiyle atılarak yer altında muhafaza edildiğini söyledi. Yaklaşık 3 metrekarelik bir alanda Yer altına yerleştirilen konteynırların 6 adet çöp konteynırına eşit olduğunu, hem görüntü kirliliğinin ortadan kalkması hem de sağlığa uygun bir ortam sağlandığını ifade eden Başkan Hançerli, Karatay’da temizliğe önem verdiklerinin altını çizdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA