• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Koca artışın en fazla olduğu illeri açıkladı! Konya yine listede
01 Eylül 2020 Salı 14:50

Bakan Koca artışın en fazla olduğu illeri açıkladı! Konya yine listede

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınına ilişkin merak edilen soruları cevapladı. Bakan Koca, "Virüs, gücünü kaybetmedi. Ölümler de ağır vaka sayısı da artıyor" dedi. Bir an önce maske ve mesafeye alışılması gerektiğini vurguladı.

Sosyal mesafe azaldı, maske kullanımı ihmal edildi, koronavirüs tespit edilen vaka sayısı arttı.Vaka artışına en çok düğünler neden oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da salgının yayılmasında ana kaynağın düğünler olduğunu belirtti.

"Artışın en fazla olduğu il Ankara"

Hürriyet gazetesine konuşan Bakan Koca, salgının seyriyle ilgili, il il bölge bölge son duruma ilişkin verileri paylaştı. 

"Son dönemde artışın en fazla olduğu il Ankara... Konya, Kayseri, Urfa, Mardin, Diyarbakır, Erzurum, Batman, Van, Ağrı da artış yaşanan illerimiz arasında. Mersin ve Manisa’da da artış var ama bu iki ilimizde durum daha kontrollü. Orta Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da artış var, dikkatlerimiz bu iki bölgede."

"Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 60"

Bakan Koca "İstanbul'da ciddi bir artış yok" dedi. Şu anda birinci dalganın ikinci pikinin yaşandığını belirtti. Hastanelerin doluluk oranlarıyla ilgili bilgi verdi: 

"Bazı illerimizde hastane sıkıntısı yaşandı. Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa ve Batman’da mesela. Ama son bir hafta içinde buralardaki sorun aşıldı. Sadece Diyarbakır’da kısmen sorun var. Bu illerimize yoğun bakım takviyesi yapıyoruz. Hastanelerdeki doluluk oranı yüzde 47, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 60, ventilatör doluluk oranı yüzde 30."

Fahrettin Koca, özellikle sorunlu illerde filyasyon ekiplerinin sayısının artırıldığını söyledi, ekip sayının 10 bini geçtiğini vurguladı.

"Ölümler artıyor"

Bakan Koca, toplumu hassas davranmaya çağırdı.

"Virüs, gücünü kaybetmedi. Ölümlerin sayısı da artıyor, ağır vaka sayısı da artıyor. Bizim özellikle ağır vaka sayısını azaltmamız lazım. Risk burada. Maske ve mesafe kuralına uyarsak yüzde 90 oranında başarı kazanırız. Maske ve mesafeye alışmamız lazım."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA