• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yavru TEMA’cılar Tuz Gölü için yürüdü
25 Nisan 2009 Cumartesi 15:50

Yavru TEMA’cılar Tuz Gölü için yürüdü

Yavru TEMAcılar 5. Ulusal TEMA Şenliği kapsamında Tuz Gölünde gezi düzenledi.

 

Yavru TEMA’cılar 5. Ulusal TEMA Şenliği kapsamında Tuz Gölü’nde gezi düzenledi. “Susma Sustukça, Susuz Kalırsın”, “Herkes Sulak Alanlara Sahip Çıkmalı”, “Biz Büyüyene Kadar Türkiye Çöl Olmasın”, “Biz Çöl Etmeyiz, Siz de Etmeyin” sloganı atan Yavru TEMA’cılar, kuraklık ve susuzluğa karşı çözüm bulunmasını istediler.
 
5. Ulusal Yavru TEMA Şenliği çerçevesinde Türkiye’nin 27 ilinden gelen 136 öğrenci ve öğretmen Türkiye’nin sulak alanlarının durumu hakkında bilgilerin paylaşıldığı bir panelin ardından Türkiye’nin ve dünyanın önemli tuz kaynaklarından olan Tuz Gölü’nün son durumunu görmek için sulak alan gezisi yaptı.

Yavru TEMA’cılar Tuz Gölü’nün son durumu hakkında gözlemde bulundu. Son yağışlarla birlikte Tuz Gölü’nde su seviyesinin yükselmesinden mutlu olduklarını ifade eden Yavru TEMA’cılar, basından takip ettikleri haberlerle daha kötü bir durumla karşılaşacakları beklentisi içerinde olduklarını, ancak gördükleri karşısında sevindiklerini ifade ettiler.
 
Konya TEMA İl Temsilcisi Namık Ceyhan, Tuz Gölü için 1992 yılında imza kampanyası başlattıklarını ve bu imza kampanyasından yola çıkılarak, devlet tarafından Tuz Gölü’nün “Özel Çevre Koruma Bölgesi” ilan edildiğini söyledi.
 
Tuz Gölü’nün sadece devlet imkanlarıyla değil, toplumun her kesiminin el birliğiyle koruması gerektiğini ifade eden Ceyhan, “Vatandaşımızla, kamu kurum ve kuruluşlarımızla, devletimizle elbirliğiyle Tuz Gölü’nün yok olmasına müsaade etmemeliyiz. Bugün burada çocuklarımız gölün son durumunu gözleriyle gördü ve gördükleri karşısında mutlu oldular. Tuz Gölü çöl olmasın biz bunun için burayız. Doğal güzelliklerimizi yaşatmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz ”dedi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA