• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yardım etmek isterken öldü
11 Nisan 2009 Cumartesi 10:40

Yardım etmek isterken öldü

Konya'da genç bir kızı misafir olduğu sığınma evinden zorla kaçırmak isterken olayda alakası olmayan yaşlı bir kadını öldüren cinayet zanlıları yakalandı
Konya'da genç bir kızı misafir olduğu sığınma evinden zorla kaçırmak isterken olayda alakası olmayan yaşlı bir kadını öldüren cinayet zanlıları yakalandı. 2 çocuk annesi yaşlı kadının genç kıza yardım etmek isterken şüpheliler tarafından yanlışlıkla vurulduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, olay dün saat 14.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Selçuklu Belediyesi'ne ait kadın sığınma evinde meydana gelmişti. Ellerinde silahla gelen kimliği belirsiz şüpheliler, sığınma evinde kalan Rafiye A.'nın yanında misafir olarak kalan "Yasemin" isimli kızı kaçırmak isterken 57 yaşındaki 2 çocuk annesi Halime Mutlu'yu öldürüp, İbrahim Gürkaya'yı ağır yaralamıştı.

Olay yerinde inceleme ve araştırma yapan polis ekipleri kısa sürede cinayeti işleyen ve olaya karışan iki grubu tespit etti. Tespit edilen şüphelilerin evlerini belirleyen polis, yaptığı baskınlarla 7 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerden silahı kullandığı belirlenen İbrahim A. ve yanındaki 3 kişi, Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolü çıkışında şüphelilerden bir tanesi, bir gazeteciyi tekmelerken, elleriyle de yakasından tutmaya çalıştı. Polisin olaya müdahalesiyle şüpheli etkisiz hale getirirken, gazeteci bir kaç defa darbe aldı.

Daha sonra şüpheliler, yoğun güvenlik önlemleri altında ekip otolarına bindirilerek sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüphelilerden İbrahim A., İbrahim Gürkaya'nın yanında 3 kişi olduğunu ve kendilerine saldırdıklarını ve bu nedenle silahı kullandıklarını söylediği iddia edildi. Polis ise yaptığı araştırmada İbrahim A.'nın 3 arkadaşıyla, ağır yaralanan İbrahim Gürkaya ve 3 arkadaşının Yasemin isimli kız yüzünden kavga etmeleri sonucu olayın meydana geldiği üzerinde duruyor.

Öte yandan İbrahim A. tarafından yaralanan İbrahim Gürkaya'nın Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisinin devam ettiği ve henüz hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenildi. Olayda öldürülen 2 çocuk annesi Halime Mutlu'nun, Yasemin isimli kızın şüphelilerden kaçmak istediğini fark ederek yardım etmek için geldiği sırada kalbine isabet eden bir kurşunla öldürüldüğü ortaya çıktı.

Kocası öldükten sonra kadın sığınma evine yerleşmek zorunda kalan annenin tüm zorluklara rağmen iki kızını da üniversite de okuttuğu öğrenildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA