• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vatandaş vincin anahtarına el koydu
23 Ağustos 2012 Perşembe 11:24

Vatandaş vincin anahtarına el koydu

Konyada elektrik kesmeye giden elektrik dağıtım şirketinin çalışanı, apartman sakinlerinden birinin sepetli vincin anahtarına el koymasıyla uzun süre havada mahsur kaldı.
Konya’da elektrik kesmeye giden elektrik dağıtım şirketinin çalışanı, apartman sakinlerinden birinin sepetli vincin anahtarına el koymasıyla uzun süre havada mahsur kaldı.
Olay, merkez Selçuklu ilçesi Sille Parsana Mahallesi Boğazköy Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Meram Elektrik Dağıtım Şirketi’nin (MEDAŞ) daha önce çektiği geçici elektriği kesmeye gelmesine apartmanda yaşayanlar karşı çıktı. Elektriği kesmek zorunda olduğunu belirten çalışanlarından Mustafa Altundağ sepetli vinç yardımıyla ikinci kata çıkarak hazırlık yaparken apartman sakinlerinden Orhan Kocagöz aracı durdurarak anahtarına el koydu. Bunun üzerine elektrik dağıtım şirketi çalışanı ikinci katta sepet içinde mahsur kaldı. Apartman sakini anahtarı vermeyince itfaiye ve polise haber verildi.
Yaklaşık 1.5 saat sepet içinde bekleyen elektrik dağıtım şirketi çalışanı kendisini kurtarmaya itfaiye ekibi gelmeyince tehlikeyi göze alarak dizlerinin üzerinde yavaş yavaş aracın sepetinden aşağı inerek kurtuldu.
Sepetli vincin anahtarına el koyan Orhan Kocagöz ise, MEDAŞ tarafından mağdur edildiğini iddia ederek, “Bizim sıkıntımız MEDAŞ’ın geçici olarak çekmiş olduğu elektrik hattını kesmesi. Daha önce binamıza çekili olan yer altı kablosunu MEDAŞ yol çalışması nedeniyle yer değişikliği yaptı. O yer değişikliğinden sonra arıza meydana geldi. Bu arızayı da bizim yaptırmamızı talep ederek geçici hat çektiler. Şu anda da o hattı kestiler. Mağdur olduğumuz için yetkililere ulaşmaya çalışıyoruz. Hiçbir yetkiliye ulaşamıyoruz. On iki dairede oturan insanlar mağdur oluyor” şeklinde konuştu.
Polisin araya girmesiyle aracın anahtarını alan MEDAŞ çalışanları elektrik akımını kesti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA