• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türk Kızılayı Türkmenlerin yanında
09 Temmuz 2014 Çarşamba 11:44

Türk Kızılayı Türkmenlerin yanında

Türk Kızılayı, Irak'taki çatışmalar sonrasında evlerini terk etmek zorunda kalan Türkmenlere yardım elini uzatıyor.
Türk Kızılayı, Irak'taki çatışmalar sonrasında evlerini terk etmek zorunda kalan Türkmenlere yardım elini uzatıyor. 
 
Şimdiye kadar gıda kolisi, battaniye, mutfak seti, yatak, içme suyu gibi yardım malzemeleri Sincar bölgesine ulaştırılırken, ramazan sona ermeden de onlarca tırdan oluşan yeni yardım konvoyu Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a giriş yapacak.
 
Dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan Türk Kızılayı, çatışmalar nedeniyle mağdur olan Türkmenler'i ilk andan itibaren yalnız bırakmıyor. İlk etapta 2 bin gıda kolisi, 10 bin battaniye, 2 bin mutfak seti ve 2 bin yataktan oluşan yardımlar, 9 tırla Irak’ın Dohuk kentine sevk edildi.
 
Çadır, içme suyu, bisküvi ve battaniye taşıyan 6 tır da iki parti halinde Sincar bölgesine gönderildi. Mehir Vakfının Kızılay'a bağışladığı 132 yatak ile 44 bin 800 bisküvi ve 16 bin 128 adet 1,5 litrelik içme suyundan oluşan 3 tırlık yardım ise 1 Temmuz'da Sincar'a ulaştı. Ayrıca Konya Şeker AŞ'nin bağışladığı bir tır dolusu kek bölgeye gönderildi.
 
Türkiye'den gönderilen yardımların dağıtımını Sincar bölgesine giden 8 kişilik Türk Kızılayı ekibi yürütüyor.
 
Gurbetçilerin yardımları yolda
 
Türkmenlere destek için Almanya'daki gurbetçilerin gönderdiği 1 tırlık yardım malzemesi, bölgeye doğru yola çıkarıldı.
 
Ayrıca tüm Kızılay şubelerine yardım çağrısı yapıldı. Yeni yardım malzemelerinin toplanmasına başlandı. Onlarca tırdan oluşan yardım konvoyu, ramazan sona ermeden Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a giriş yapacak.
 
"Telafer'e El Uzat" kampanyası
 
 Türk Kızılayı, Irak'ta evlerinden ayrılmak zorunda kalanlar için "Telafer'e El Uzat" sloganıyla yardım kampanyası başlattı. Memur-Sen'in ilk etapta 100 bin lira yardımda bulunduğu kampanyaya, Türk-İş, Kamu-Sen ve Hak-İş de destek veriyor.
 
Hayırseverler, banka hesaplarından, Türk Kızılayı şubeleri aracılığıyla ve "Irak" ya da "Telafer" yazıp "2868" numarasına SMS yollayarak kampanyaya katılabiliyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA