• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tek isteği çocuğunun yaşaması!
22 Ocak 2009 Perşembe 15:47

Tek isteği çocuğunun yaşaması!

Konya'da 9 yaşındaki çocuğunu trafik kazasında kaybeden anne, kanser olan ikinci çocuğunun yaşaması için tüm imkansızlıklara rağmen mücadele ediyor.

Konya'da 9 yaşındaki çocuğunu trafik kazasında kaybeden anne, kanser olan ikinci çocuğunun yaşaması için tüm imkansızlıklara rağmen mücadele ediyor.

 

12 yaşındaki Tuğba Sarı, yakalandığı pankreas kanseri hastalığı nedeniyle 3 yıldır tedavi görüyor. Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda tedavisi devam eden Tuğba'nın annesi Fatma Sarı, kızının iyileşmesini istiyor.

 

Yaşadıklarını anlatan anne Fatma Sarı, "Kızım Tuğba sarılık oluncaya kadar gerçek hastalığını bilemedik, geç kalmışız. Ameliyat edeceğiz dediler, masadan kalkamaya bilir deyince ilk başta izin vermedim. Yaşaması için bir şans diye tekrar söylediler bu kez izin verdim ameliyat oldu. 3 yıldır sürekli Tuğba'nın yaşaması için uğraşıyorum sürekli hastaneye gelip gidiyoruz. Biz Beyşehir'in Doğanbey beldesinde yaşıyoruz. 6 çocuğum var, 9 yaşındaki bir çocuğumu trafik kazasında kaybettim, Tuğbamı da kaybetmek istemiyorum" dedi.

 

Hastanede tamamlanan tedavilerinden sonra Doğanbey beldesine gittiklerinde 2 gün durup tekrar geldiklerini belirten anne Sarı, "Bazen yol parası bulamıyorum, komşuların desteğiyle gelip gidiyorum. Bir oğlum çalışıyor, diğer oğlum askerde, askere giderken komşudan 100 lira borç alarak verdim. Eşim ise çocuğumuzun ölümünden sonra yıkıldı, çalışamaz hale geldi. Biraz kendini toparladığında çobanlık yapıyordu, şimdi onu da yapamıyor. Kızımın iyileşmesini çok istiyorum. Şu anda onun için her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Sürekli hastanedeyiz" diyerek göz yaşlarına boğuldu.

 

Yaşadıklarını tam olarak anlamayan 12 yaşındaki Tuğba'nın hemen hemen her günü hastanede geçiyor. Hastalığa yakalandığında çok üzüldüğünü ifade eden küçük Tuğba, "Okulumu 5. sınıfta bırakmak zorunda kaldım. İyileşip okuluma dönmek istiyorum. Bazen hastanede bilgisayarda oyun oynuyorum, bazen de cep telefonundan. En çok bir tane bilgisayarımın olmasını istiyorum" şeklinde konuştu.
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fükültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanları Tuğba'nın hastalığının pankreas kanseri olduğunu belirterek, "Tedavisi hastanemizde devam ediyor. Sadece hastalığının ileri boyutta olduğunu söyleyebiliriz. Moralini yüksek tutmaya ve tedavisini tamamlamaya çalışıyoruz" bilgisini verdiler.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA