• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Talha Yüksekin dayanılmaz acısı
09 Ekim 2009 Cuma 12:22

Talha Yüksek'in dayanılmaz acısı

Konya'da ramazan bayramı öncesinde yolun karşısına geçerken otomobil çarpması sonucu iki arkadaşı ile kardeşinin hayatını kaybettiği kazadan

Konya'da ramazan bayramı öncesinde yolun karşısına geçerken otomobil çarpması sonucu iki arkadaşı ile kardeşinin hayatını kaybettiği kazadan kendisi yaralı olarak kurtulan 13 yaşındaki Talha Yüksek, ailesinin desteğiyle yaşadıklarını unutmaya çalışıyor.
     İki arkadaşı ile kardeşini kaybettiği kazadan yaralı olarak kurtulan Talha Yüksek (13), kardeşi 11 yaşındaki Muhammet Yusuf ile birlikte yaz tatilinde Konya'nın merkez Karatay ilçesine bağlı İsmil beldesinde yaşayan dayısının yanına gittiklerini anlattı.
     Kazanın olduğu gün, kardeşi Muhammet Yusuf ile birlikte Konya'ya geldiklerini ifade eden Yüksek, ''Ramazan Bayramı'na birkaç gün kaldığı için köyden ayrıldık, Çünkü o gün bayramlık alacaktık. Günlerden cuma olduğu için ben, kardeşim Muhammet Yusuf, arkadaşım İsmail ve kardeşi Enes Dur ile cuma namazına gittik. Namaz bitiminde yolun refüjünde karşıya geçmek isterken kaza meydana geldi. Arkadaşlarımın ve kardeşimin öldüğünü günler sonra öğrendim'' dedi.
     Kaza anını hatırlamak istemediğini söyleyen Yüksek, kardeşi ve arkadaşlarının yokluğuna alışmaya çalıştığını ifade etti. 
     
     Yüksek, kazayı hafif sıyrıklarla atlattığını anlatarak, şunları kaydetti:
     ''Neredeyse günümün tamamını geçirdiğim arkadaşlarım ve kardeşimi kaybetmenin acısını unutamıyorum. Kardeşim ve arkadaşlarım bayramlıklarını bile giyemediler. Her bayram öncesi maalesef o acı günü hatırlayacağım. Benim ve arkadaşlarımın ailesinin, acılarını hafifletebilmeleri için bana çok ihtiyaçları var. Bunun bilinciyle hareket edeceğim. Ölen arkadaşlarımın başka kardeşi yoktu. Onların yapmak isteyip de yapamadıkları şeyleri, hepimiz için yapacağım. İlgilendiğim güreş sporunda arkadaşlarım ve kardeşim için başarılara imza atacağım.''
     Baba Ali Yüksek ise meydana gelen kaza sonrası toparlanmaya çalıştıklarını ancak bu durumun kendileri için çok zor olduğunu belirtti.
     Oğulları Talha'nın yaşadığı acı olayları unutması için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Yüksek, ''oğlumun oyalanması için eve bilgisayar alıp internet ağı kurdum. Sağlığına kavuştuktan sonra hemen okuluna gönderdim. Boş durmasını engellemeye çalışıyorum. Birkaç hafta sonra da psikolojik destek almaya başlayacak. Talha'yı da kaybetmek istemiyoruz. Onu kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız'' diye konuştu.
    
     - İDDİANAME HAZIRLANDI -
    
     42 AFU 02 plakalı otomobiliyle, 18 Eylül Cuma günü merkez Selçuklu ilçesi Veysel Karani Caddesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan İsmail (10) ve Enes Dur (8) kardeşler ile Yusuf Yüksek'in (11) ölümüne, Talha Yüksek'in ise yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan Osman Selçuk hakkında, Cumhuriyet Savcılığı tarafından iddianame hazırlandı.
     Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması istenen sanık Osman Selçuk'un, hakkında bilinçli taksir maddesi uygulanırsa daha fazla ceza alabileceği bildirildi.
     Sanığın yargılanmasına, bir süre sonra Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

YORUMLAR
onlar cennette
erol
rabbim kazada hayatını kaybeden yavrularımıza ALLAH(CC) RAHMET DİLİYORUM onlar şu anda cennetteler rabbim geride kalan ailelerine ve bu kazadan yaralı olarak kurtulan yavrumuza sabır versin aileler için çok zor bir şey allahım kimseyi bu tür acılarla imtihan etmesin
78.170.88.111
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA