• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Somalilerden açlık eylemi
14 Temmuz 2009 Salı 18:39

Somalilerden açlık eylemi

Konya'ya yerleştirilen Somalili mültecilerden bazıları ikametgah harç bedelini ödeyemedikleri için elektriksiz, susuz ve parasız kaldıkları gerekçesiyle eylem yaptı.
Birleşmiş Milletler Mülteciler Komisyonu tarafından Konya'ya yerleştirilen Somalili mültecilerden bazıları ikametgah harç bedelini ödeyemedikleri için elektriksiz, susuz ve parasız kaldıkları gerekçesiyle eylem yaptı.
 
Konya Valiliği önüne toplanan Somalili yaklaşık 30 kadın ve 50 çocuk, Valilik önünde yaşadıkları durumu anlattı. Kadınlar, ikametgahları olmadığı için sağlık, elektirik, su ve vakıf hizmetlerinden yararlanamadıklarını belirterek, kendilerine yardım edilmesini istedi. Zor durumda kaldıklarını ifade eden ve 4 yıldır Konya'da yaşayan 2 çocuk babası Muhammed Farah, "Bizler ikametgah harç parasını ödeyemediğimiz için sağlık kuruluşlarından yararlanamıyoruz. Çocuklarımız hasta, hastaneye verecek paramız yok.
Bizim yaşadığımız yerlerin elektrik ve suyunu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı karşılıyor, maddi olarak da destek oluyordu. İkametgah harçlarımızı ödeyemediğimiz için bunlar da kesildi. Hepimizin yüklü miktarda para ödemesi isteniyor. Bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.
 
Valilik önünde yaklaşık 2 saat kalan Somalili kadın ve çocuklar eylemlerine daha sonraki günlerde devam etme kararı alarak dağıldı. Somalililer, bu soruna bir çözüm bulunana kadar hergün valilik önünde toplanacaklarını söyledi. Öte yandan yetkililer, ülkemizde kalan mültecilerin sosyal haklardan yararlanabilmesi için yıllık kişi başına 600 TL harç ödemesi gerektiğini, bu harcın ödenmemesi durumunda kanuni olarak hiçbir şey yapamadıklarını ifade etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA