• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuklu bayramı sorunsuz geçirdi
29 Ekim 2012 Pazartesi 17:17

Selçuklu bayramı sorunsuz geçirdi

Konyanın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince vatandaşların rahat ve sorunsuz bir bayram geçirmesi için kesintisiz hizmet yürüttü.
Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince vatandaşların rahat ve sorunsuz bir bayram geçirmesi için kesintisiz hizmet yürüttü.
Selçuklu Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Türkiye’de yapılan uygulamaların ilk örneklerinden olan ve 2011 yılında başlatılan örnek kurban kesim hizmetinin bu yıl da yürütüldüğü belirtilerek, “Buhara Mahallesi’nde modern ve portatif kurban kesim mezbaha kuruldu. Veteriner kontrolünde hijyenik şartlarda hizmet verilirken, uzman kasaplarca bayramın birinci günü 250, ikinci günü 200 olmak üzere toplam 450 büyükbaş kurbanlık hayvan kesimi gerçekleştirildi. Hijyenin ve çevre temizliğinin ön planda tutulduğu kurban kesim yeri olarak belirlenen noktaların üzeri çadırlarla kapatıldı. Vatandaşların kurbanlarını rahat kesimi için askılıklar da bulundurulurken, vatandaşlara etlerini ve atıklarını koymak üzere poşet de dağıtıldı. Arife günü gece tüm ilçede temizlik seferberliği başlatılarak ve ilçe bayrama hazır hale getirildi. Bayram süresince kurban kesim noktasında yoğun bir temizlik faaliyeti yürütüldü. Kurban atıklarının çevreye zarar vermesini önlemek ve oluşabilecek kötü görüntüleri önlemek amacıyla bayramın ilk üç günü kesim noktalarında yürütülen temizlik faaliyetlerine 350 personel katıldı. Kesim yerlerinin temizliği ve kurban atıklarının sağlıklı bir şekilde toplanması için seferber olan ekipler bayram süresince 3 vardiya halinde aralıksız çalıştı. Bayram süresince 24 saat görev yapan temizlik ekipleri kurban atıklarını hemen toplayarak çevre kirliliğinin önüne geçti. Çalışmalara katılan 10 arazöz ile yıkama gerçekleştirilirken, 30 süpürgeli aracın katıldığı temizlik çalışmalarında 5 adet ilaçlama makinesi ile de dezenfekte işlemi gerçekleştirildi. Temizlik işleri ekipleri tarafından kurban satış ve kesim yerlerine yakın mahallelerde oluşan kötü kokuları önlemek amacıyla sokak ve caddelere su bazlı lavanta kokusu sıkıldı. Konya’da ilk defa uygulanan lavanta kokusu ile ilçenin daha temiz ve güzel kokması sağlandı. Yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa karşı Selçuklu Belediyesi tarafından oluşturulan Acil Müdahale Ekibi de bayram süresince görev başında bulundu. Selçuklu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü vatandaşların bayram alışverişlerini rahat ve huzurlu bir şekilde yapabilmeleri için gerekli tedbirleri aldı. Zabıta ekipleri kurban satış ve kesim yerleri başta olmak üzere ilçe genelinde bayram tatili süresince görevlerini sürdürdü. Denetim ve kontroller aralıksız devam ederken belirlenen yerler dışında kurbanlık hayvan satışı ve kurban kesimine izin verilmedi.
Vatandaşların bayramı süresince belirlenen telefon numaralarını arayıp her türlü istek ve şikayetlerini iletebilmeleri sağlandı” denildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA