• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sedirler Mahallesi muhtarı kendini astı
22 Eylül 2009 Salı 13:15

Sedirler Mahallesi muhtarı kendini astı

Son seçimlerde göreve gelen Merkez Karatay ilçesi Sedirler Mahallesi muhtarı Celal Arpacı
Sedirler Mahallesi muhtarı kendini astı.
Son seçimlerde göreve gelen  Merkez Karatay ilçesi Sedirler Mahallesi muhtarı Celal Arpacı, Bayramın 2. günü girdiği bunalım sonucu Muhtalık ofisinde iple kendini asarak intihar etti.
35  yaşında olan Muhtar Arpacı'nın cenazesi bugün kaldırdı. Muhtarın cenazesinin yanında bir mektup bulundu, ancak mektubun içeriği ile ilgili bir bilgiye ulaşılamadı.
 
 
YORUMLAR
ÖRNEK MUHTAR;
Hasan VAROL
Muhtar hakkında ansiklopedik bilgiİlgili Bilgi Başlıkları Muhtar Kaymakam Köy Vali Tüm sitede araştır D avranış ve hareketlerinde serbest olma hâli. Köy veya Köy Genel idare teşkilatının en küçük yerleşim yeri, tüzel kişiliğe sahip bir mahalli idare. İlk insan ve ilk peygamber hazret-i adem’in çocukları çoğalıp yerleşmeye başladıkları zamanlarda yerleşim yerleri meydana gelmiştir. Tarih boyunca çeşitli milletler tarafından köyler kurulmuş, insanlar buralarda hayatlarına devam etmişlerdir. Kuruldukları yerlerin özelliklerine ve geçim şekillerine göre köyleri sınıflandırmak mümkündür. Dağ, ova, kıyı, yayla köyleri veya balıkçı, ekinci, hayvancı, ...Tümünü okumak için linke tıklayınız.mahallenin idârî işlerini yürütmekle görevli, seçimle iş başına gelen kimseye “muhtar” denir. Köy veya mahalle halkı tarafından beş yıl görev yapmak üzere seçilen muhtarlık için partiler aday gösteremez. Seçildikten sonra devlet memuru statüsüne tâbi olurlar. Muhtar seçilebilmek için; en az altı aydan beri o mahalle veya köyde oturmak, yirmi beş yaşını bitirmiş olmak, okur-yazar olmak, köy ve mahalle işlerinin müteahhidi, yardımcısı veya ortağı olmamak vasıfları istenir. Muhtarların vazifeleri; devletle ilgili ve muhtar olduğu bölgeyle ilgili olmak üzere ikiye ayrılır. Mahalle muhtarının görevi daha az ve açık olup, aslî görevi, bölgesinde ikâmet edenlerin kânunlarla gösterilen nüfus, yer değiştirme, seçim gibi çeşitli işlerine bakmaktır. Köy muhtarının görevleri daha fazla ve farklıdır. Köy muhtarının devletle ilgili görevleri sırasında; kânun ve hükümet emirlerini köylülere duyurmak, köy dâhilinde îtimat, dirlik ve düzeni sağlamak, salgın ve bulaşıcı hastalıkları hükümete haber vermek, köydeki doğum, ölüm ve evlenme gibi hâlleri hükümete haber vermek, köye gelen devlet memurlarına yardım etmek, okul çağına girenleri okula, askerlik çağına girenleri askere yollamak, evleneceklerin kânûnî muamelelerini yapmak vardır. Mahalle muhtarları, nüfus kâğıdı örneği, ikâmetgâh belgesi verme gibi işler karşılığında il idâre kurulunca tesbit edilen bir ücret alır. 1977’den bu yana köy ve mahalle muhtarlarına genel bütçeden muhtarlık ödeneği verilmektedir. Köy muhtarlarının 18 Mart 1924 târihli ve 442 sayılı kânun ve mahalle muhtarlarının da 15 Nisan 1944 târihli 454 sayılı kânun ile görev ve yetkileri belirlenmiştir. Görev ve yetkilerini kötüye kullanan muhtarlar, aynı durumdaki devlet memurları gibi işlem görür ve muhâkeme edilirler (yargılanırlar). Statüleri anayasa ile teminât altına alınmıştır.{{çalışma var}} ...Tümünü okumak için linke tıklayınız.
88.254.21.44
BEN VATANIM İÇİN SEVE SEVE ÖLÜRÜM, YA SİZ:
Abdulvahap KARS
Çok garip bir yer burası.Şimdi devletin bir kurumu diyeceksiniz,bir çok sorumluluk atına koyacaksınız.Bu görevleri ifa ederken bir yer göstermiyeceksiniz. Bu kurumun tüm harcamalarını, bu kurum kendisi karşılıyacak. Bu sorumluluk esnasında, bir kusur işlendiğinde, diğer kurumlar gibi cezaya çarptıracaksınız. Bu neye benzemektedir. Ancak vemeden almak,allaha mahsustur. Ey kulaklarını gerçekleri duymamak için tıkayanlar, ey gözlerini bu gerçekleri, görmemek için kapatanlar. Allah aşkına, sizler kendinizi, ne sanıyorsunuz. Bu şartlarda olsa, bu şahıslar bu görevi canla başla talip olup yapıyorlarsa, bu onların ülkesini, bir karşılık beklemeden yaptığı, vatan sevginin timsalidir. Keşke her devletin tüm kurumları, bu kurumlar gibi olsa.Yetki yok,sorumluk çok, ağır şartlarda bu kurumu çalıştırıp ve halkına hizmet vermektedirler. Esas ulusalcı, milliyetci, manaviyatcı kurumlar bunlar. Diğerler kurumları halkımın takdirine bırakıyorum. Ben sizler gibi sahte maskemle ülkeme bağlı değilim. Ben vatanım için şehit olurum seve seve .Ben ay yıldızlı al bayrağımla , vatanıma gömülmek isterim. Ben ezan duymazsam çıldırırım ben özbe öz vatanını seven bir yiğidim.Sizleri
78.170.95.131
ÜZMEYİN BU KURUMLARI;
Muge
Bu gün türkiyemizin en ucra köşesinde canla başla çalışan,can güvenliği olmıyan,tüm harcamalarını kendi cebinden karşılıyan,cefekar elliüçbin muhtarımız,devletimizin en küçük kurumu ama,üslendiği sorumluk anlayışı büyük olan,muhtarlık kurumlarından bahsetmek istiyorum.Hükümetin bu devlet kurumları arasındaki,bu eşitsizli kaldırmaları lazım.Her gelen hükümetler,bu kurumların yetkilerini kısmış,ama bunun yanında bu kurumların sorumluluklarını artırmıştır.Komik bir ücret karşılığında bu kurumlar ,çalışmaktadır.Bu yüzden,elliüçbin muhtar olarak ilgililere sesleniyoruz.Ne olur bu demokrasi açılımı adına,elimizden aldığınız,yetkileri,tekrar geri verilmesi,ayrıca bizlere bu işleri yürütecek bir yer sağlanmasını,büro harcamalarımızı diğer devletin kurumları gibi.karşılanması,ve ekonomik durumumuzun iyileştirmesini,talep etmekteyiz.Neolur sesimizi duyun,bizlere acıyın.Saygılarımla.
195.174.25.179
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA