• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Safra kesesi taş ocağı gibi!
04 Mart 2009 Çarşamba 11:58

Safra kesesi taş ocağı gibi!

Konya'da 40 yaşındaki bir hastanın safra kesesinde bulunan 200'e yakın taş 'Tek Delikten Kapalı Ameliyat' yönetimiyle alındı.
Konya'da 40 yaşındaki bir hastanın safra kesesinde bulunan 200'e yakın taş 'Tek Delikten Kapalı Ameliyat' yönetimiyle alındı.
 
Şenay Başkaya, karın ile sırt bölgesinde ağrı, bulantı ve kusma şikayetleri ile Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurdu. Genç kadının yapılan tetkiklerinde safra kesesinde çok miktarda irili, ufaklı taş olduğu belirlendi. Hastanın tüm bulgularını inceleyen doktorlar hayati tehlikeye neden olan taşların kapalı cerrahi müdahaleyle alınması gerektiği yönünde görüş birliğine vardı. Hastaya 'Tek Delikten Kapalı Ameliyat' yöntemi uygulanmasına karar verildi. Doktorlar, genç kadına
durumu anlatarak Konya'da ilk kez uygulayacakları yöntemle ilgili bilgi verdi.
Geçtiğimiz hafta ameliyata alınan ve yaklaşık 2 saat süren operasyonda genç kadının göbek deliğinden 1 santimetrelik kesi yapılarak safra kesesinde bulunan irili ufaklı 200 kadar taş başarıyla çıkarıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Başhekim Yardımcısı ve Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin Vatansev, "Normalde 4 delikten yapılan kapalı safra kesesi ameliyatı bu kez tek delikten ve göbekten yapıldı. Bu nedenle hastanın iyileşme süresi kısalıp ameliyat sonrası ağrısı azaldı ve kozmetik açıdan karın yüzeyinde hiçbir kesi izi kalmadı" dedi.
 
Kapalı ameliyatların tüm dünyada yaygınlaştığını belirten Doç. Dr. Vatansev, "Kapalı ameliyat yöntemini hastanemizde karın içerisindeki çoğu organ hastalıklarında başarıyla uygulamaktayız. Önümüzdeki dönemde yine tek delikten ameliyat yöntemini dalak, kalınbağırsak ve diğer organ cerrahilerinde de kullanmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Ameliyat sonrası kısa sürede sağlığına kavuşan Şenay Başkaya ise, doktorların ilk kez farklı bir yöntem deneyeceklerini söylediğinde tedirgin olduğunu ancak korkusunun kısa sürede geçtiğini belirterek, "Şimdi sağılığıma kavuştum. Tedavimde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA