• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Polisim diyerek 3 kişiyi 20 bin lira dolandırdı
23 Kasım 2012 Cuma 09:59

'Polisim' diyerek 3 kişiyi 20 bin lira dolandırdı

İzmir polisi, farklı illerde yaşayan 3 vatandaşı cep telefonundan arayarak kendisini polis olarak tanıtan ve vatandaşları çeşitli bahanelerle kandırıp 20 bin 200 lira dolandıran zanlıyı yakaladı.
Dolandırıcılık olayı, Hatay'ın Samandağı ilçesinde öğretmen olarak görev yapan K.K.'nın (46), Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurmasıyla ortaya çıktı.
Savcılığın talimatıyla harekete geçen polis, ilçede bulunan bir okulda öğretmen olarak görev yapan K.K.'nın mağdur olarak ifadesini aldı. Yapılan incelemeler sonucunda, K.K.'yı arayan kimliği belirsiz bir kişinin kendisini polis olarak tanıttığı, arayan şüphelinin K.K.'ya, "Kimlik bilgileriniz başkalarının elinde. Adınıza yasadışı örgütlere para aktarılıyor. Şahısları yakalamamız için bankaya gidip para yatırmanız gerekiyor. Operasyon bitince parayı size iade edeceğiz. Telefonunuz açık kalsın" dediği belirlendi.
Bunun üzerine K.K. da banka şubesine giderek banka hesabında bulunan 2 bin 230 lirayı şüpheli kişinin verdiği banka hesabına yatırdı. Bir süre sonra aynı numarayı tekrar arayan K.K., numaraya ulaşamayınca dolandırıldığını anlayarak şikayetçi oldu. Bunun üzerine harekete geçen polis, şüpheli kişinin verdiği banka hesap numarasının İzmir'deki bir banka şubesine ait olduğunu tespit etti.
Durumun bildirilmesi üzerine harekete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, K.K.'yı dolandıran kişinin E.K. (26) olduğunu tespit etti. E.K., Karşıyaka ilçesinde bulunan bir banka şubesinde parayı çekmek isterken polis tarafından suçüstü yakalandı. Yapılan incelemeler sonucu E.K. adlı zanlının aynı yöntemlerle Y.T.'yi (42), 12 bin lira, M.Ş.'yi (43) de 6 bin lira dolandırdığını belirledi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı adliyeye sevkedildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA