• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Parmak çocuk hayata tutundu
25 Eylül 2009 Cuma 17:18

Parmak çocuk hayata tutundu

Bir ay önce 5,5 aylık olarak dünyaya gelen Mehmet-Fatma Varol çiftinin Zeynep Berra ismini verdikleri parmak bebek
Bir ay önce 5,5 aylık olarak dünyaya gelen Mehmet-Fatma Varol çiftinin Zeynep Berra ismini verdikleri parmak bebek, gördüğü tedavi sonucu hayati tehlikeyi atlattı.

Dünyaya gözlerini 770 gram ve 25 santimetre olarak açan parmak bebek, her geçen gün aldığı kilolarla hem ailesinin hem de tedavi gördüğü Özel Konya Farabi Hastanesi personelinin yüzünü güldürdü. 9 Eylül'de 995 gram olarak tartılan Zeynep Berra bebek, 24 Eylül'de 1260 grama yükseldi. Boyu da 22 santim birden artarak 47 santime ulaşan parmak bebek, hastane çalışanları ve ailesine rahat bir nefes aldırdı.

Bebeğinin erken dünyaya gelmesinin ilk başta kendisini çok korkuttuğunu dile getiren anne Fatma Varol (18), şu an sağlığının iyi olduğunu bildiği için geceleri rahat uyuduğunu belirtti. İlk bebeğini dünyaya getirdiğini söyleyen anne Varol, "Erken doğum olduğu için ve hayati riski vardı. İlk zamanlar uykularım kaçıyordu. Ancak her geçen gün sağlığı iyiye gidiyor. Böylelikle benim de endişelerim azalmış oldu. İnşallah bebeğim normal kilosuna ulaşır, sağlıklı bir şekilde hep benim yanımda olur." dedi.

Zeynep Berra'yı aradan geçen 36 günlük sürede hiç kucağına alamadığını ifade eden baba Mehmet Varol (25), ilk kez eline alarak bebeğinin sıcaklığını hissetmenin tarifsiz duygular tatmasına neden olduğunu anlattı. Bebeği doğduğundan bu yana hep camlı bölmeler arkasından hareketlerini izlediğini aktaran baba Varol, "Şimdi kucağıma aldım. İlk zamanlar sağlığı için endişeliydim, ancak şimdi bebeğimin büyüdüğünü bana 'baba' diyeceği günün hayalini kurmaya başladım." şeklinde konuştu.

Farabi Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi Sorumlusu Uzman Dr. Ali Rıza Çiçekli, 770 gram dünyaya gelen Zeynep Berra bebeğin 5 haftalık bir tedavi süreci sonunda 1260 grama yükseldiğini belirtti.

Özel Konya Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cevat Özpınar, Türkiye'de bebek ölüm hızının her geçen yıl daha da düşmesinin sevindirici olduğunu belirtti. Özpınar, Zeynep Berra bebeğin hayata tutunmasının sevindirici olduğunu vurguladı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA