• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Otogarda öğrenci yoğunluğu
27 Eylül 2009 Pazar 00:38

Otogarda öğrenci yoğunluğu

Ramazan Bayramının ardından Konyaya gelmeye başladı
Ramazan Bayramı’nın ardından Konya’ya gelmeye başladı. Aynı şekilde Konya’dan da çeşitli illere okumak için öğrenciler gitti. Gelen ve giden öğrenciler ise Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yoğunluğa neden oldu. Otobüs işletmecileri yaşanan yoğunluktan memnun.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ VELİNİMETİMİZ
Bu yıl Selçuk Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerin 1-10 Eylül tarihleri arasında üniversite kayıtlarını yaptırmak için Konya’ya gelmesi nedeniyle Eylül ayının ilk günlerinde yoğunluk yaşandığını dile getiren Kontur İşletme Müdürü Mithat Oruç, kayıt döneminin bitmesinin ardından yoğunluğun son bulduğunu söyledi. Üniversite öğrencilerinin otobüs işletmeleri için velinimet olduğuna dikkat çeken Mithat Oruç, “Üniversitelerin açıldığı ve kapandığı dönemlerde otobüs firmaları işlerinin en doruk noktasında olduğu dönemin yaşıyor. Hatta, bir çok firma talebe karşılık verebilmek için ek seferler koyuyor. Selçuk Üniversitesi’nde yaklaşık 80 bin öğrenci var. Bu öğrencilerin büyük bir bölümü başka illerden geliyor. Öğrencilerin gelip gittikleri dönemlerde bu nedenle yoğunluk yaşanıyor. Biz işletmeciler de müşteri memnuniyetini sağlamak için sürekli kendimizi geliştiriyor, otobüs filomuza yenilerini ekliyoruz” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN BAYRAMI’NDA İZDİHAM OLDU
Geçtiğimiz günlerde idrak ettiğimiz Ramazan Bayramı’nda tatilin 4 gün olması nedeniyle bir çok kişinin çeşitli illerdeki dost ve akrabalarını ziyaret ettiğini, ailesinin yanında olmayanların da ailelerinin yanına gittiğini dile getiren Mithat Oruç, Ramazan Bayramı’nda aşırı talep nedeniyle Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde izdiham yaşandığını bildirdi. Halkın talebine karşılık vermek için normal seferler kadar ek sefer koyduklarını anlatan Oruç, tatilin kısa olması nedeniyle özellikle bayramın son gününde aynı yoğunluğun yaşandığını belirtti.
EN ÇOK ÖĞRENCİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA’DAN GELİYOR
İçinde bulunduğumuz dönemde Konya’ya diğer illerden gelenlerin büyük bir bölümünün üniversiteli gençler olduğuna dikkat çeken Mithat Oruç, yapılan seyahatlere bakıldığında Konya’nın en çok İstanbul, İzmir ve Ankara gibi şehirlerden öğrenci aldığını ifade etti. Konya’ya gelen öğrenciler olduğu gibi, Konya’dan gidenlerin de olduğuna dikkat çeken Oruç, Konyalıların da daha çok İstanbul, İzmir, Bursa, Balıkesir ve Ankara’yı tercih ettiklerini bildirdi. Birbirileri ile sürekli rekabet halinde olan otobüs şirketlerinin ayakta kalabilmesi için tek şartın müşteri memnuniyeti olduğuna vurgu yapan Mithat Oruç, “Müşterilerimizin memnuniyetini sağlamak ve daha konforlu bir şekilde seyahat edebilmeleri için araç filomuzu sürekli yenilemekteyiz. Ayrıca, otobüslerimizde internet ve müzik gibi kolay vakit geçirmeyi sağlayacak ürünleri standart olarak sunmakta, bu sayede uzun yolculukların sıkıcı geçmesini engellemekteyiz” dedi.
2 YILDAN BU YANA ZAM YAPMADIK
2007 yılının Eylül ayından bu yana şehirlerarası yolculukta zam yapmadıklarını anlatan Mithat Oruç, “Girdi maliyetleri her geçen gün biraz daha yükseldi. Özellikle son altı ay içerisinde petrol ürünlerine ardı ardına yapılan zamlar maliyetlerin yükselmesine neden oldu. Ancak, ekonomik kriz ortamında müşterilerimizin daha ucuza seyahat edebilmelerini sağlamak için zam yapmak yerine kâr oranlarımızı düşürdük” dedi. Oruç ayrıca, üniversite öğrencilerinin büyük bir bölümünün Konya’ya geldiğini ve kısa bir süre sonra bu yoğunluğun son bulacağını sözlerine ekledi.
 
Merhaba
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA