• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÖSS, Konyada türbelere ilgiyi artırdı
13 Haziran 2009 Cumartesi 14:56

ÖSS, Konya'da türbelere ilgiyi artırdı

Pazar günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) öncesi aileler, çocuklarının sınavı kazanabilmesi için Mevlana Türbesi'nde dua etti.
Pazar günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) öncesi aileler, çocuklarının sınavı kazanabilmesi için Mevlana Türbesi'nde dua etti.

Yüz binlerce adayın hayatını etkileyecek ÖSS pazar günü yapılacak. Yaklaşık 1 milyon 500 bin adayın yarışacağı sınav için adaylar bir yıl süren hazırlıklarını tamamlandı. Şimdi tüm dikkatler bu çabaların boşa gitmemesi umuduyla sınav anına kilitlendi. Dershanelerde ve kendi çabalarıyla sınav için hazırlıklarını tamamlayan gençler, bir yandan doruğa çıkan heyecanlarını bastırmaya çalışırken, bir yandan da son bir ümitle türbeleri ziyaret ederek dualarını ediyor. Öğrencilerin yanı sıra aileler de türbe ve yatırlara gidip, çocuklarının sınavı kazanabilmeleri için dua edip adak adıyor.

Konyalı öğrencilerin ve ebeveynlerinin ilk tercihi Mevlana Türbesi oldu. Mevlana Müzesi'ne Konyalı öğlecilerin dışında çevre şehirlerden de gençler, ÖSS öncesi dua etmek için kente geldikleri gözlendi. Sabah saatlerinde Mevlana Müzesi'ne gelen Oğuzhan Demir, bir yıldır okulda ve dershanede çalıştığını, bu çalışmalarının verimini almak istediğini söyledi. Oğuzhan Demir, sınavdan bir gün önce Mevlana Hazretleri'nin yüzü suyu hürmetine istediği bölümü kazanabilmeyi Allah'tan dilediğini söyledi. Lise hayatı boyunca ÖSS'ye çalıştığını ifade eden Demir, Hacettepe Tıp Fakültesi'ni kazanmak istediğini ifade etti.

Oğlu ile birlikte dua etmek için Mevlana Türbesi'ne gelen baba Recep Demir, evladının çok çalıştığını, büyük emek harcadığını aktardı. Oğlunun sürekli dershaneye gittiğini belirten Demir, "Bu yıl özellikle çocuğumuzu özledik. Aynı evde bulunmamıza rağmen sürekli ders çalıştığından dolayı yüzünü göremez olduk. Sonunda sınav günü geldi. Bizler aile olarak elimizden geleni yaptık. Maddi olarak her şeyi hazırladık. Gerisi manevi boyutuna kaldı. Çocuğumuzun kazanması için Mevlana Türbesi'ne dua etmeye geldik." dedi.

Konya'nın Çumra ilçesinden Mevlana türbesine dua etmeye gelen Esma Yazgan, başarılı olmak için Allah'ın sevgili kulu Hazreti Mevlana'ya dua etmeye geldiklerini, sınav öncesi rahatlamak ve manevi huzura erişmek amacında olduklarını dile getirdi.

Mevlana'ya dua etmeye, yalnızca ÖSS sınavını kazanabilmek için gelmediğini söyleyen Sefa Dürmez ise vakit buldukça arkadaşlarıyla Mevlana'yı ziyaret ettiğini söyledi. Hayatlarının tek bir sınava bağlı olduğunu anlatan Dürmez, sınavda başarılı olmak için herkesten dua istedi.

Üniversite öğrencilerinin kentte ikinci adresi ise halk arasında 'Tavus Baba Türbesi' olarak bilinen Şeyh Tavus Mehmed El-Hindi Türbesi oldu. Türbe, ÖSS'ye girecek öğrencilerin akınına uğradı. Aileleriyle birlikte türbeyi ziyaret eden öğrenciler, sınavı kazanmak için türbenin penceresine tuz bırakıp, duvarına dileğini yazdı. Türbe duvarındaki 'İstek ve dualarınızı yazı ile değil, kalpten yapınız' uyarısı rağmen, pencerenin önünün tuz ile dolduğu gözlendi. (CİHAN) 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA