• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nasreddin Hocadan gökyüzüne kardeşlik mayası
22 Ağustos 2009 Cumartesi 15:58

Nasreddin Hoca'dan gökyüzüne kardeşlik mayası

Konya'nın Akşehir ilçesinde düzenlenen Yamaç Paraşütü Anadolu Kulüpler Kupası Mesafe Eğitim ve Yarışması, temsili Nasreddin Hoca'nın uçuşu ile başladı.
Konya'nın Akşehir ilçesinde düzenlenen Yamaç Paraşütü Anadolu Kulüpler Kupası Mesafe Eğitim ve Yarışması, temsili Nasreddin Hoca'nın uçuşu ile başladı.
24 Ağustos Akşehir Onur Günü etkinlikleri kapsamında Sultandağı'nda düzenlenen, Yamaç Paraşütü Anadolu Kulüpler Kupası Mesafe Eğitim ve Yarışması'na 70 sporcu katılıyor. 3 gün boyunca sürecek yarışmanın açılış uçuşunu, temsili Nasreddin Hoca yaptı. Uçuş öncesi konuşan temsili Nasreddin Hoca Fahri Çavdar, artık zamanın değiştiğini, eşek yerine yamaç paraşütüne bindiğini söyleyerek, "Az sonra uçtuğum zaman Akşehir'in semalarına sevgi, barış ve kardeşlik mayası çalacağım. Bu uçuşum Anadolu Kulüpler Kupası
Yarışması'nın ilk uçuşu olacak. İlk uçuşu ben yapacağım" dedi.
Uçuş öncesi yarışmaya katılan tüm sporcularla birlikte hatıra fotoğrafı çektiren temsili Nasreddin Hoca'nın ilk uçuş denemesi paraşütü kapanınca başarısızlıkla sonuçlandı. İkinci denemesinde başarılı olan temsili Nasreddin Hoca, Akşehir semalarında uçmaya başladı. Alkışlar eşliğinde uçuşunu sürdüren temsilci Nasreddin Hoca, gökyüzünde kendisiyle yapılan telsiz bağlantısında ilçenin havadan çok güzel göründüğünü anlattı.
Yamaç Paraşütü Anadolu Kulüpler Kupası Mesafe Eğitim ve Yarışması, 25 Ağustos tarihinde sona erecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA