• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Miras cinayetinden müebbet çıktı
01 Nisan 2009 Çarşamba 14:07

Miras cinayetinden müebbet çıktı

Konya'da amcasını öldürdüğü öne sürülen ve facebook isimli internet sitesi sayesinde yakalanmıştı.
Konya'da amcasını öldürdüğü öne sürülen ve facebook isimli internet sitesi sayesinde yakalanan katil zanlısı, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı ancak tahrik nedeniyle cezası 12 yıl 6 aya düşürüldü. 'Babamın silahını kullandım' diyen zanlıya, ruhsatsız silah bulundurmaktan ayrıca 10 ay hapis cezası verildi.
 

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen amca cinayeti davasına tutuklu sanık Şafak Fırat Y. ile yakınları ve tarafların avukatları katıldı. Mahkeme heyeti dava ile ilgili tüm delillerin toplandığını belirterek savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı, kasten adam öldürme suçundan Şafak Fırat Y.'ye TCK 81/1 maddesi gereğince müebbet hapis cezası verilmesini, bu cezanın da TCK 29. maddesine göre haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle düşürülmesini talep etti. Taraf avukatlarının savunmasından sonra son sözü sorulan cinayet zanlısı Şafak Fırat Y., "Beni zorladılar, ben birini öldürdüğüm için pişmanım. Takdir mahkemenin" dedi.
 

Mahkeme heyeti ise, ilk önce kasten adam öldürme suçundan Şafak Fırat Y.'ye müebbet hapis cezası verdi. Daha sonra heyet haksız tahrik altında cinayeti işlediği gerekçesiyle bu cezayı 12 yıl 6 aya düşürdü. Aynı zamanda sanığa ruhsatsız silah kullandığı için de 10 ay hapis cezası verildi.
Olay, 2 Mayıs 2008 tarihinde meydana gelmiş, Şafak Fırat Y. kendisine hakaret ettiğini öne sürdüğü üvey amcası Alaaddin Y.'yi tabancayla vurmuştu. Katil zanlısı, Aşayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin çalışması sonucu facebook internet paylaşım sitesindeki Antalya'daki arkadaşına mesaj atarak kaçmıştı. Polis bu izi takip ederek cinayet zanlısı Şafak Fırat Y.'yi Antalya'nın Serik ilçesinde yakalamıştı.
İlk duruşmada amcasını öldürdüğünü kabul eden Şafak Fırat Y, "Babamdan kalan miras nedeniyle amcam Alaaddin Y.'den sürekli tehdit alıyor ve karşılaştığımda hakaretlere maruz kalıyordum. Olay günü de arkadaşlarımla internet kafedeydim. Karnımız acıktı ve orada bulunan köfteciye gittim. Köfteciden çıktığımda yanında bir yakınımızın da bulunduğu amcamla karşılaştım. Amcam markete girdi, çıkarken bana kafa sallayarak küfür ve tehdit etmeye başladı. Ben de neden böyle yaptığını sorunca elini beline doğru götürdü. O esnada tehditlerinden dolayı korktuğum için yanımda taşıdığım babamdan kalma silahla amcama ateş ettim" demişti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA