• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mevlana Müzesine önlemler
12 Kasım 2009 Perşembe 13:14

Mevlana Müzesine önlemler

Konya'da da Şeb-i Arus'un yaklaşması nedeniyle Hz.Mevlana'nın sandukasının da bulunduğu Mevlana Müzesi
Konya'da da Şeb-i Arus'un yaklaşması nedeniyle Hz.Mevlana'nın sandukasının da bulunduğu Mevlana Müzesi domuz gribine karşı ilaçlandı.
Her yıl Aralık ayında Hz.Mevlana'yı anma törenleri düzenlenmesi nedeniyle Mevlana Müzesi'ne dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akın ediyor. Çeşitli ülkelerden ziyaretçilerin gelmesi nedeniyle yetkililer, hijyene önem gösteriyor. Dünyayı etkisi altına alan domuz gribinden Türkiye'de yaklaşık 40 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle Konya'da en çok ziyaretçinin geldiği Mevlana Müzesi de ilaçlandı. Akşam saatlerinde Mevlana Müzesi'ni ilaçlama çalışmaları başladı. Kapı girişinden itibaren başlayan ilaçlama
çalışmalarında ziyaretçilerin dua ettiği Hz. Mevlana'nın sandukası da özenle görevliler tarafından ilaçlandı. Tüm müzenin ilaçlanmasının ardından kapıları kapanan müze bugün sabah tekrar ziyaretçilere açıldı.
Konya Müze Müdürü Yusuf Benli, periyodik olarak ilaçlama yaptıklarını belirterek, "Şeb-i Arus öncesinde geçtiğimiz yıla göre 50 bin yabancı ziyaretçi gelecek. Gribal enfeksiyon nedeniyle ilaçlama yaptık. Gelen ziyaretçilerimizi daha hijyenik ortamda karşılayacağız. Mevlana Müzesi'ni en çok Uzakdoğu'dan ve Avrupa'dan gelenler ziyaret ediyor. Şeb-i Arus'a kadar bir kez daha ilaçlama yaparak sağlıklı bir ortam oluşturmaya gayret edeceğiz" dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA