• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mevlana ile ışığa geldiler...
19 Şubat 2009 Perşembe 09:00

Mevlana ile ışığa geldiler...

7 turist seyahat için Konyaya geldi. Mevlanadan etkilenen turistler Müslüman oldu...
Konya'ya, Mevlana'yı tanımak amacıyla gelen ABD, İsviçre, İtalya, İsveç ve Meksikalı 7 turist insanlığın kurtuluşunun İslam'da olduğu belirterek Müslümanlığı seçti...

ABD, İsviçre, İtalya, İsveç ve Meksikalı 7 turist seyahat için Konya’ya geldi. Mevlana’dan etkilenen turistler Müslüman oldu. Sufi müziği albümleri hazırlayan bir müzik firması da turistlerin Mevlana ile Müslümanlığa attığı adımı ‘Işığa Gelenler’ adı altında belgesel film haline getirdi.

Felsefesi İslam'ın kendisi

İsviçreli Peter Cunz: Konya'ya ilk kez öğrencilik yıllarımda geldim. İsviçre'ye döndüğümde aklım burada kaldı ve geri döndüm. Mevlana’yı ve İslam’ı araştırdım. Mevlana'nın felsefesi İslam'ın kendisidir.

Mevlana aşığıyım

İsviçreli Anna Regard Cunz: Mevlana aşığıyım. Hristiyanlık'ta bulamadığım bazı sorularımın cevaplarını İslam'da buldum. Mevlana'yı anlamak, İslam'la şereflenmek çok güzel.

Işığa kavuştum

İsveçli Elizabeth Gubelman: Sema izlerken kendimi diğer işlerden soyutlayarak apayrı bir dünyada buldum. Mevlana ile İslam'ı tanıdım. Konya'ya gelişim sevinç, dönüşüm hüzündür.

Kurtuluşun sırrı


Meksikalı Federiko Stocktan: Mevlana'nın yolu bizi İslam'a ve güzelliğe götürdü. Mevlana'nın hayat felsefesi insanlığın kurtuluşudur. Zulümlerden, savaşlardan böyle kurtuluruz.

Mutluluk burada

ABD'li Sher Gamard: 7 yıl önce eşim Müslüman olunca İslam'ı ve Mevlana’yı araştırdım. İnsanların mutluluğu, İslam'ın emirleri, Hz. Muhammed'in sözleri ve Mevlana felsefesindedir.

Umutsuzluk yok


İsviçreli Brigitte Schlappi: Mevlana'yı anladıkça ferahladığımı hissettim. Mevlanalar, Yunuslar, 'tüm insanları sevin' diyor. Yaradan'ı seven insana dünyada umutsuzluk yoktur.

Mıknatıs gibi

İtalyan Monica Belli: Mevlana sevgisi mıknatıs gibi çekiyor. İslam'ı farklı biliyordum ama Mevlana’nın eserlerini okudukça düşüncelerim değişti. Mevlana, İslam'ı anlatmak için anahtar.

İlginç proje 3 yılda tamamlandı

Belgeseli hazırlayan müzik firmasının sahibi Hikmet Çetiner şunları söyledi: Belgeselde farklı ülkelerde yaşayan insanların Mevlana'yı ve felsefesini duyarak Konya'ya gelişleri, burada yaptıkları araştırmalar ve yaşadıkları bazı manevi olayların ardından İslamiyet'i seçmeleri anlatılıyor.

3 yıl gibi uzun bir çalışmanın ardından hazırladığımız bu belgesel Türkçe anlatımlı ve İngilizce alt yazılı olarak yapıldı. Belgeseli DVD formatında hazırladık. Müslüman olan bu kişiler kendi ülkelerinde İslam'ı anlatıyorlar ve insanların kafasında oluşan farklı İslam anlayışını değiştirmeye çalışıyorlar."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA