• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mahkumlar tiyatro kurdu
14 Mayıs 2009 Perşembe 17:53

Mahkumlar tiyatro kurdu

Konya Kapalı Cezaevi'nde yatan tutuklular kendi tiyatro grubunu kurdu.
Konya Kapalı Cezaevi'nde yatan tutuklular için Komşu Köyün Delisi oyununu sergileyen Çınar Sanat Atölyesi Tiyatro Grubu'nun oyununu izleyen mâhkumlar cezaevi öğretmeni Süleyman Ertekin'in önderliğinde kendi tiyatro grubunu kurdu.

Cezaevinde 15 kişiyle kurulan topluluk, ilk oyununu sergiledikten sonra gruba katılmak için 50 mâhkum daha cezaevi öğretmeni Süleyman Ertekin'e müracaat etti.

Cezaevinde yatan mâhkumlara sosyal aktivite sağlamak amacıyla Çınar Sanat Atölyesi Tiyatro Topluluğu'na yükümlüler için oyun oynamaları teklifi götüren cezaevi öğretmeni Süleyman Ertekin'in bu isteğini Çınar Sanat Atölyesi de olumlu karşıladı.

Tiyatronun ise kendileri için yeni bir ufuk olduğunu belirten Ertekin, "Dışarıdaki insanlar cezaevini bilmedikleri için mâhkumların sadece içeride yatıp cezalarını çektiklerini düşünüyor. Oysa içeride çok çeşitli aktivitelerde yapılıyor. Burada bulunan yaklaşık 130 mâhkum açık öğretimde öğrenci. Dışarıdan okullarını okuyorlar. İş eğitimi kurslarımız var. Oralarda belirli alanlarda iş eğitimi dersi alıyorlar. Cezaları bittiğinde dışarıya çıktıklarında birçoğu burada öğrendikleri iş sayesinde ekmek parası kazanıyor." diye konuştu.

Çınar Sanat Atölyesi'nin kendileri için milat olduğunu ifade eden Ertekin, "Cezaevinde sosyal aktivite için ne yapabiliriz diye düşünüyorduk. Daha sonra internette Çınar Sanat Atölyesi'nin sitesini gördüm. Konya'da olduklarını da öğrendim ve kendileriyle irtibata geçtim. Cezaevinde bir oyun sergileyip sergileyemeyeceklerini sordum. Onlarda memnuniyetle karşıladılar ve gelip cezaevinde bir oyun sergilediler. Burada ki amacımız insanların Dünya'ya bakışını değiştirmek. Dünya'ya bakışınız nasılsa hayatınızda öyle gider." şeklinde konuştu.

Çınar Sanat Atölyesi Başkanı Adnan Alkan ise böyle bir organizasyona öncülük ettikleri için çok mutlu olduklarını ifade etti.

Oyun sonrası Çınar Sanat Atölyesi üyelerine teşekkür eden cezaevi yetkilileri ileride de atölye üyeleri ile bu tür ortak projeler gerçekleştirebileceklerini belirterek onlara hükümlülerin yaptığı el emeği çalışmalardan hediye etti. (CİHAN) 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA