• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mahalle Meclisi memnun ediyor
25 Kasım 2012 Pazar 15:39

Mahalle Meclisi memnun ediyor

Mahalle Meclisi programları kapsamında Karadiğin, Karadiğin Deresi, Çayırbağı ve Pamukçu Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek...
 Mahalle Meclisi programları kapsamında Karadiğin, Karadiğin Deresi, Çayırbağı ve Pamukçu Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası uygulamaya başlanıldığında bütün bölgelere Konya merkezdeki yatırımların aynısını, aynı kalitede taşıyacaklarını ifade etti.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle Meclisi programları kapsamında Karadiğin, Karadiğin Deresi, Çayırbağı ve Pamukçu Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Karadiğin’de düzenlenen programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, Genel Sekreter Yardımcıları, daire başkanları, Meram Belediyesi yöneticileri, Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran ve mahalle muhtarları katıldı.
Mahalle sakinlerine aşure ikram eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bölgenin bundan sonraki süreçte öne çıkacağını kaydetti. Hatunsaray’ı da içine alan Gökyurt bölgesinin gerek su kaynakları, gerek coğrafi konumu ve tarihi yerleşim yerleriyle gündem olacağını kaydeden Başkan Akyürek, bölgenin Konya’nın en kıymetli alanlardan biri haline geleceğini vurguladı.
BÜTÜN BÖLGELERİMİZE MERKEZDEKİ YATIRIMLAR GELECEK
Yeni Büyükşehir Yasası uygulamaya başlanıldığında eski belde statüsünde olup mahalle olan yerleşim yerlerinin şehir merkezine bağlanan yollarının tamamen Büyükşehir’e geçeceğini hatırlatan Başkan Akyürek, mahalle içindeki yolların ise ilçe belediyesinin sorumluluğunda kalacağını dile getirdi. Su, kanalizasyon, itfaiye gibi hizmetlerin de Büyükşehir Belediyesi’nce yerine getirileceğini belirten Başkan Akyürek, “Konya denilince artık şehir merkezi değil bütün ilçeler, beldeler ve köyler de anlaşılacağı için bütün bölgelerimize Konya merkezdeki yatırımların aynısını, aynı kalitede taşıyacağız. Bu belediyenin bir sorumluğu. Bunu hep birlikte yerine getireceğiz” dedi.
ŞEHİT VE GAZİ HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR
Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak Şehit ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürlüğü hakkında da bilgi veren Başkan Akyürek, “Konya tarih boyunca her zaman vatanı, milleti, inancı için şehit olan ecdadımızın olduğu bir şehir, şehitler diyarı. Kurtuluş Savaşı’ndaki 19 bin şehidin 5 bine yakını Konya Askerlik Şubesi’ne kayıtlı. Son dönemde de şehitlerimiz oldu. Belediye olarak şehitlerimizle ilgili hizmeti Şehit ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürlüğü kurarak müstakil bir müdürlük olarak yürüteceğiz. Bu müdürlüğümüz şehit aileleri ve gazilerle rehberlik hizmetinde buluşacak. Sürekli onlarla ilgilenecek. Aynı zamanda Konya’nın genelinde belde ve köylerdeki şehitlerimizin mezarlarının bakımıyla; tüm Konya’daki şehit ve gazi aileleriyle yakından ilgilenecek” diye konuştu.
MAHALLE MECLİSİ MEMNUN EDİYOR
Başkan Akyürek’in ardından söz alan Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Mahalle Meclisi programlarında Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in halkın ayağına giderek onların dertlerini dinlemesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.
Mahalle muhtarları da mahallelerine belediyeler tarafından son yıllarda yapılan yatırımlar için teşekkür etti. Programda söz alan mahalle sakinleri taleplerini dile getirirken; konuşulan konular ilgili birim amirleri tarafından not alınarak takibine başlandı.
Başkan Akyürek, Karadiğin’deki programın ardından Çayırbağı’na geçerek Çayırbağı Tahsin Özlem Bengisu Emiroğlu İlkokulu’nu ziyaret etti. Burada okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerle sohbet eden Başkan Akyürek, okula bir spor salonu yapılacağı müjdesini verdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA