• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konyaya Yeni Stadyum İçin Çalışmalar Başladı
04 Şubat 2009 Çarşamba 16:18

Konya'ya Yeni Stadyum İçin Çalışmalar Başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan yeni stadyum için proje ihalesi yapıldı. İhaleye Ankara ve Kayseri'den iki firma katıldı.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan yeni stadyum için proje ihalesi yapıldı. İhaleye Ankara ve Kayseri'den iki firma katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi binasında gerçekleştirilen ihaleye Ankara'dan Tanart ve Atölye 5 Mimarlık ortak girişimi katılırken, Kayseri'den ise Ofis Mimarca Mimarlık şirketi katıldı. İhalede ilk olarak ihaleye katılan firmaların dosyaları incelenerek eksik olup olmadığına bakıldı. Eksik olmadığının anlaşılması üzerine firmaların proje bedeli teklifleri incelendi. Ankara'dan katılan Tanart ve Atölye 5 Mimarlık ortak girişimi proje bedeli olarak 620 bin TL bedel sunarken, Kayseri'den katılan Ofis Mimarca Mimarlık şirketi ise 420 bin TL proje bedeli sundu. İhalenin, fiyat dışı unsurlar olan proje, firmanın yeterliliği, deneyim ve diğer konuların incelenmesinin ardından hangi firmaya verileceğinin belirleneceği belirtilirken, inceleme sürecinin yaklaşık bir hafta kadar süreceği ifade edildi. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından mecut stadyumun yetersiz gelmesi nedeniyle Selçuklu bölgesine yaptırılacak olan Olimpik Stadyum'un 33 bin kişi kapasitesinde olacağı ve dünya standartları gözönüne alınarak projelendirilip yapım aşamasına geçileceği bildirildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA