• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konya da camiler kışa hazır
15 Ekim 2009 Perşembe 14:41

Konya' da camiler kışa hazır

Konya genelinde 2987 caminin ibadete açık olduğunu anlatan Hamza Küçük, camilerin büyük çoğunluğunun bakımı, onarımı, temizliği ve yakıtıyla kışa hazır olduğunu söyledi.
Konya Müftülüğü, ekim ayının ilk haftasında kutlanan Din Görevlileri ve Camiler Haftası'nda ildeki bütün camilerin bakım, onarım, temizlik ve yakacak ihtiyacını giderdi.

Konya genelinde 2987 caminin ibadete açık olduğunu anlatan Hamza Küçük, camilerin büyük çoğunluğunun bakımı, onarımı, temizliği ve yakıtıyla kışa hazır olduğunu söyledi. Din Görevlileri ve Camiler Haftası boyunca camilerin imam, müezzin eksiğinin gözden geçirildiğini kaydeden Müftü Yardımcısı Küçük, "Konya genelinde ibadete açık 2987 cami var. Bunların 2470'inde kadrolu personelimiz görev yapıyor. 517 camide kadro açığı var. Buralardaki açığı sözleşmeli personel çalıştırmak suretiyle kapatıyoruz." dedi.

Müftülük teşkilatının Din Görevlileri ve Camiler Haftası'nı Konya'da hatimler, mevlitler, konferanslar, seminerler düzenleyerek değerlendirdiğini kaydeden Dr. Hamza Küçük, hafta boyunca camilerin bakım, onarım ve temizliğinin yapıldığını ifade etti.

Halkın müftülüğün düzenlediği faaliyetlere katıldığını belirten Küçük, müftülük çalışanları, hafta münasebetiyle hastane, hapishane, huzurevi ve çocuk yuvası ziyaretleri yaptı. Ayrıca görevliler arasında çeşitli yarışmalar düzenlendi. Başarılı personele teşekkür belgesi takdim edildi." diye konuştu.

Camiler Haftası, toplu ibadet yerleri olan camilerin ve çevresinin bakım ve temizliğini yaptırmak, dini ve milli bütünlüğü canlı tutmak amacıyla 1986 yılından bu yana kutlanıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA