• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kayacık huzur bahçeleri açıldı
08 Eylül 2012 Cumartesi 12:00

Kayacık huzur bahçeleri açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kayacık Huzur Bahçelerinin açılışı törenle yapıldı.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kayacık Huzur Bahçeleri’nin açılışı törenle yapıldı.
Ankara yolu Kayacık bölgesinde Konyaspor tesisleri arkasındaki alanda yapılan 551 Huzur Bahçesi’nin açılış törenine AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, muhtarlar, bahçe sahipleri ve vatandaşlar katıldı.
Mehteran konseriyle başlayan törende konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, nüfusu ve ortaya konulan hizmetlerle büyük bir ilçe olan Selçuklu’nun gelişiminde Büyükşehir Belediyesi’nin katkısına değindi. Başkan Altay, Bilim Merkezi ve yeni Stadyum projesinin ilçelerindeki Büyükşehir Belediyesi yatırımları olduğunu hatırlattı.
AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Huzur Bahçelerinde adı gibi insanların huzur bulmasını temenni etti. Milletvekili Yerlikaya, bu alanların sayısının artırılmasını beklediklerini kaydetti.
 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ‘Hobi Bahçeleri’nin adını ‘Huzur Bahçeleri’ olarak değiştirdiklerini söyledi. Konya’ya kazandırdıkları bahçe sayısının bin 600'ü geçtiğini ifade eden Başkan Akyürek, bu sayıyı 5 bine çıkaracaklarını bildirdi. Akyürek, “Bu bölge Konya’nın en büyük rekreasyon alanı olacak. Hedefimiz 5 milyon metrekarelik alanda Huzur Bahçeleri, parklar, piknik ve gezinti alanları yapmak” dedi.
Temel atma aşamasına geldikleri yeni stadyumun yaklaşık 120 milyon TL’ye mal olacağını dile getiren Akyürek, devam eden birçok yatırımları olduğunu sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından En Güzel Bahçe Yarışması’nda dereceye girenlere ödüllerini veren protokol üyeleri kurdele keserek 551 Huzur Bahçesi’nin açılışını yaptı.
 

Huzur Bahçeleri’nde ahşap kulübelerle birlikte 150 metrekare alana sahip olanlar sebze ve meyve yetiştirme fırsatı buluyor. Bir sosyal tesis, iki basketbol sahası, bir fitness alanı, iki süs havuzu bulunan Kayacık Huzur Bahçelerinde ürün yetiştirenlere yardımcı olmak amacıyla 1 ziraat yüksek mühendisi, 3 ziraat mühendisi, 1 kimyager ve güvenlik görevlileri hizmet veriyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA