• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kardeş katiline 2 kez müebbet istendi
07 Temmuz 2009 Salı 17:29

Kardeş katiline 2 kez müebbet istendi

Konya'da 7 ve 8 yaşlarındaki üvey kardeşlerini kedilerine kötü davrandığı için önce zehirleyip, ardından boğarak öldüren abla için iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
Konya'da 7 ve 8 yaşlarındaki üvey kardeşlerini kedilerine kötü davrandığı için önce zehirleyip, ardından boğarak öldüren abla için iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
 
Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, kedileri için 7 ve 8 yaşındaki iki kardeşini öldüren üvey ablanın yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Fatma Y. ve avukatı katıldı. Sanık avukatı, "Müvekkilimin sosyal yönden çocukluğundan gençliğine kadar hayatının incelenmesini ve daha sonra karar verilmesini istiyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, sanık avukatının talebini reddederken, savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. "Cinayet zanlısı ablanın, babasının ikinci eşinden olma çocuklarını kedilerine kötü davrandığı için önce tarım ilacı ile zehirleyip, ardından 8 yaşındaki Halil İbrahim'i eşarpla, 7 yaşındaki Esra'yı ise bez kemerle boğarak öldürdüğü belirlenmiştir" diyen savcı, "Sanığın Adli Tıp raporlarına göre akli dengesinin yerinde olduğunun tespit edilmesi nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 82/1 maddesinin e ve b bendine göre yakın akrabası olan kendini savunamayacak çocukları öldürmesinden dolayı iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep ediyorum" şeklinde mütaala verdi.
Sanık avukatı, mütalaaya karşı savunma hazırlamak için ek süre istedi. Mahkeme heyeti, sanık avukatının savunma hazırlaması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
 
Olay, 7 Temmuz 2008 tarihinde merkez Meram ilçesi Yaka Mahallesi Köyceğiz Caddesi Konuk Sokak numara 28'de bulunan müstakil evde meydana gelmiş, Mahmut Yeşil'in (53) önceki eşinden olan kızı Fatma Y. (29), evde bulunan iki kedisine kötü davrandığını iddia ettiği üvey kardeşleri Halil İbrahim (8) ve Esra Yeşil'e (7) önce suyla karıştırdığı tarım ilacını içirmiş, daha sonra kemer ve eşarpla boğarak öldürmüştü. Olaydan sonra evde bulunan görme engelli anne Atiye Yeşil'in (32) durumu fark ederek komşularından yardım istemesiyle olay polise intikal etmişti. Polis, kaçan Fatma Y'yi bir süre sonra yanına aldığı kedileriyle birlikte yakalamıştı. 5 kez Adli Tıp'a giden Fatma Y'ye akıl sağlığı yerinde raporu verilmişti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA