• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşte Sabancının Konyada yaptığı açıklama
06 Nisan 2009 Pazartesi 21:30

İşte Sabancı'nın Konya'da yaptığı açıklama

MEDAİR firması sahibi Ali Sabancı, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan helikopter kazası ile ilgili açıklamasını Konya'da yaptı.
MEDAİR firması sahibi Ali Sabancı, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasında son günlerde ortaya çıkan iddiaların spekülasyon olduğunu söyledi.
Konya Dedeman Otel'de katıldığı "Global KOBİ Platformu" konulu toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan MEDAİR firması sahibi Ali Sabancı, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partililer, İHA muhabiri İsmail Güneş ve pilot Kaya İstektepe'nin ölümüne neden olan helikopter kazasının ardından olay yerinde herhangi bir araştırma yapamadıklarını belirtti. Ali Sabancı, kaza kırım heyetinin devreye girmesi nedeniyle olay yerinde bir araştırma yapmalarının söz konusu olmadığını ifade ederek, "Böyle
bir kötü durum olduğu zaman direkt devreye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün, Ulaştırma Bakanlığı'nın birimleri giriyor. Yani kaza kırım ekibi heyeti gidiyor. Kaza kırım heyetinin içerisinde her firmadan insanlar oluyor, bizim de arkadaşlarımız orada. Ama bizim bağımsız bir araştırma yapmış olmamız imkansız. Bir de bu talihsiz olayda hayatını kaybedenler kamuoyuna mal olmuş isimler olduğu için İçişleri Bakanlığı da devreye girdi" dedi.
Bazı basın yayın organlarında enkazı kaldırmak için ilgili firmanın talepte bulunmadığı yönünde haberler yer aldığını hatırlatan Sabancı, "Zaten İçişleri Bakanlığı'nın kesin talimatı var hiçbir şeye ellemeyin, burası kaza mahalli, hala soruşturma, araştırma yapılıyor diye. En son 3-4 gündür bu konuyla ilgili bayağı spekülasyon oluyor. İlk defa spekülasyon lafı yerini bu kadar buluyor. Bunlar spekülasyondan ibaret. Yani suikast mı oldu, Allah rahmet eylesin Kaya kaptan zehirlendi mi, çünkü helikopter yalpalıyordur. Ne bileyim köylünün biri ikinci bir helikopter gördü mü acaba. Spekülasyon üretmek çok kolay ama eğer bu spekülasyonların peşinden koşarsan hem ölenlere saygısızlık yapmış olursun, hem İçişleri Bakanlığı'nın, Ulaştırma Bakanlığı'nın işini zorlaştırmış olursun. Zaten moraller yüksek değil bununla ilgili" diye konuştu.
Sabancı, kaza kırım raporu açıklanana kadar kati bir sonuç olamayacağını dile getirerek, "Kaza kırım raporu açıklanana kadar kati bir sonuç yok. Kaza olduğu günden raporun açıklanacağı güne kadar bir boşluk oluyor. O zaman da bazı basın yayın organları kendi hayal güçlerini kullanıyor. Benim bilip aktarmadığım herhangi bir şey yok" şeklinde konuştu.
Gazetecilerin helikopterin 1999 yılında Amerika'dan alınırken bir kaza sonucu pervanesinin kırıldığı ve ELT cihazının anteninin kırık olduğu yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine Sabancı şunları söyledi:
"Helikopterler hassas aletler, kaza yapan helikopter Atatürk Sanayi Sitesi'nde toplanmaz. Yedek ELT cihazları helikopterlerde yok ama hiçbir helikopterde yok. Bizim tek bildiğimiz bu helikopter sefere çıkarken ELT cihazı çalışıyordu ve arızası yoktu ama ondan sonrasını yaşayacağız. Kaza kırım raporu gerçekleri anlatacak bize."
Sabancı, kazada hayatını kaybedenlere tazminat ödeneceğini ancak miktarı bilmediğini kaydederek, "Kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine tabii ki tazminat ödenecek. Neyse insanların hakları, esas hak neyse o yapılacak tabii ki. Bir de bundan öte işin vicdani boyutu var. O kazada yitirdiğimiz herkes bizim ailemiz, sonuçta bizim onlara ileriki yıllarda bakmak da boyun borcumuz" dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA