• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşte Konyanın sosyal doku haritası
07 Nisan 2009 Salı 15:33

İşte Konya'nın sosyal doku haritası

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk kez hizmete sunulan Sosyal Doku Haritası'nın çalışma sonuçları açıklandı.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk kez hizmete sunulan Sosyal Doku Haritası'nın çalışma sonuçları açıklandı.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında çalışmalarına başlanan Kent Bilgi Sistemi kapsamında Türkiye'de ilk kez yapılan Sosyal Doku Haritası çalışmasında bilgi teknolojilerinin de kullanımıyla etkin sonuçlar alındı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, sosyal belediyecilik alanında yaptıkları çalışmalarla Türkiye'ye örnek olduklarını hatırlatarak, kurulan Sosyal Veri Merkezi sayesinde Konya genelinde insanların ihtiyaç durumları, gelir dağılımları, hanedeki özürlü ve hasta sayıları ile ekonomik desteğe ihtiyaçları olup olmadığının tespit edildiğini söyledi. Sosyal Veri Merkezi'nin, yapılan herhangi bir yardımdan diğer yardım kuruluşlarının bilgisinin olması, gerçek ihtiyaç sahibine yardım yapılması, tekrarlı yardımların ve istismarın engellenmesi üzerine yapılmış bir proje olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, merkez sayesinde yardımların ihtiyaç sahiplerine daha hızlı ulaştığını kaydetti. Kent Bilgi Sistemi çalışması çerçevesinde şehrin tüm bina envanterinin çıkarıldığını, ardından tüm hanelere bir sicil numarası verilerek bu sicil numaraları ile aileye ait TC Kimlik Numaralarının birbirine bağlandığını belirten Başkan Akyürek, “Anket çalışmalarında toplamda 176 personel görev yaptı. Çalışmada 291 bin 507 haneye bire bir gidildi, 180 bin 990 hane ankete katıldı” dedi.
 
Sosyal Doku Haritası çalışmasının Konya merkezde görev alan sosyal kurum, dernek ve vakıfların birlikte entegre olduğu ve Konya Sosyal Veri Merkezi'ne bağlı olan tüm kurumlar tarafından kullanılabildiğini kaydeden Başkan Akyürek, “Şu an itibarı ile 24 kurum sisteme bağlı olarak çalışmaktadır. Bu nedenle bu verinin güncellemesi hem Sosyal Veri Merkezi'ne bağlı olan kurumlar aracılığı ile yapılmakta, hem de yeni oluşan haneler için KOSKİ gibi abone kurumlarına bağlı olarak yeni anket unsurlarının oluşumu hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.
 
Çalışmanın ikinci kısmında herhangi bir nedenle anket yapılamayan hanelere yeniden ulaşım sağlanmasının hedeflendiğini de vurgulayan Başkan Akyürek, vatandaşlar tarafından anket ile yapılan taleplerin değerlendirilmesi noktasında çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA