• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İstanbulda kanlı pazartesi
27 Nisan 2009 Pazartesi 14:04

İstanbul'da kanlı pazartesi

Bostancı'da sabah saat 05.30 sıralarında başlayan çatışma 11:00'da sona erdi. Çatışmalarda 1 emniyet amiri, 1 vatandaş hayatını kaybetti, 6 polis bir gazeteci de yaralandı...
İstanbul Kadıköy'de yaşanan çatışma sona erdi. Çatışmada, emniyet amiri şehit olurken 1 vatandaş da hayatını kaybetti. Ayrıca evden bir teröristin cesedi çıkarıldı.

Yaklaşık 5.30 saat süren çatışma saat 11.00 gibi sona erdi. Operasyonun başladığı sıralarda yaralanan polisler arasında bulunan ve durumu kritik olduğu ifade edilen emniyet amiri şehit olurken emniyet şeridinin hemen arkasında bulunan Mazlum Şeker isimli genç de başından vurularak hayatını kaybetmişti. Çatışmada 6 polis ve 1 gazeteci de yaralandı. Çatışma sona ererken hücreevinden bir teröristin de cesedinin çıkarıldığı öğrenildi.

Kadıköy'de Bostancı Emanet Sokak'ta yaşanan çatışmada şehit olan emniyet amirinin Semih Balaban olduğu açıklandı.

İstanbul Valisi Muammer Güler yaptığı açıklamada, Bostancı Emanet Sokak'ta yaklaşık 5.30 saat süren çatışmada ağır yaralandığını bildirdiği Emniyet Amiri Semih Balaban'ın kurtarılamadığını söyledi. İsminin Ayhan olduğu belirtilen bir polis memurunun durumunun da ağır olduğu bildirildi.

OLAY NASIL GELİŞTİ?

Alınan bilgiye göre, Bostancı Emanet Sokak'ta devriye görevi yapan polis ekibine saat 05.30 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi. Polisin de ateşe karşılık vermesi üzerine saldırgan ya da saldırganlar, yaklaşık 15 gün önce kiralandığı öğrenilen aynı sokaktaki bir apartmanın 1. katındaki daireye girdi. Bu kişi ya da kişiler, buradan polisle çatışmaya devam etti.
Çevrede geniş çaplı önlemler alan polis, basın mensuplarının operasyon bölgesine yaklaşmasına izin vermedi.

Bu sırada polis telsizinden basın mensuplarına seslenen bir kişi, isminin ''Orhan Yılmazkaya'' olduğunu ileri sürerek, ''teslim olmayacağını, kanının son damlasına kadar savaşacağını, yeteri kadar el bombası ve mermisinin olduğunu'' iddia etti.
 
BİRİ POLİS İKİ KİŞİ ÖLDÜ

İstanbul Kadıköy'de yaşanan çatışmada yaralanan bir başkomiserin şehit olduğu, yaralanan vatandaş Mazlum Şeker isimli gencin de hayatını kaybettiği öğrenildi.

Operasyonun başladığı sıralarda yaralanan polisler arasında bulunan ve durumu kritik olduğu ifade edilen başkomiserin şehit olduğu bildirildi. Öte yandan NTV kameramanın yanında gelişmeleri izlerken, emniyet şeridinin hemen arkasında bulunan Mazlum Şeker isimli genç hücreevinden açılan ateş sonucu başından vurulmuştu. Durumu kritik olan Şeker'in hayatını kaybettiği öğrenildi.

Yaralanan 6 polis ve NTV kamerimanı İlhan Kandaz'ın da hastanedeki tedavisi devam ediyor.

İstanbul Emniyet Müdürü Celaleddin Cerrah da olay yerine giderek, operasyonu yerinden yönetiyor. Çatışma halen devam ederken, bölgeyi kordon altına alan polis ekipleri, çatışmanın yaşandığı olay mahalline kimseyi yaklaştırmıyor. Olası bir patlama olayına karşı olay yerine İGDAŞ ekipleri ve Bomba İmha ekipleri çağırıldı. Güvenlik önlemleri çerçevesinde polis telsizlerinin kapatıldığı belirtildi.

BİNADAN DUMAN ÇIKMAYA BAŞLADI

Bu arada Bostancı Emanet Sokak'ta polisin operasyon düzenlediği apartmanın 1. katında saat 10.00 itibarıyla duman çıktı. Yoğun duman, kısa sürede tüm binayı sardı.

Silah seslerinin de kesildiği fark edildi. Ayrıca, biber gazı kokusu hissedildi.

RTÜK'TEN YAYIN YASAĞI

Öte yandan RTÜK, Başbakanlık yazısı ile İstanbul-Bostancı'da meydana gelen çatışmayla ilgili yayın yasağı kararı alındığını bildirdi.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, ''Radyo ve
Televizyon Üst Kurulu'na gönderilen 27.04.2009 tarihli ve 00897 sayılı Başbakanlık yazısı ile 27 Nisan 2009 Pazartesi günü (bugün) İstanbul-Bostancı'da meydana gelen çatışmayla ilgili yayın yasağı kararı alındığı ilgililere önemle duyurulur'' denildi.

ERGENEKON SAVCILARININ BİLGİSİ VAR İDDİASI

Bu arada CİHAN Haber Ajansı'nın haberine göre Bostancı'da operasyon düzenlenen adres, Beykoz Poyrazköy'de kazılarda bulunan el bombalarından yola çıkılarak gerçekleştirilen araştırma sonucu tespit edildi. Haberde, baskından Ergenekon savcılarının haberinin olduğu belirtildi iddia edildi

 



Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA