• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İl Özel İdareden büyük fidan desteği!
16 Mart 2009 Pazartesi 11:36

İl Özel İdare'den büyük fidan desteği!

Konya İl Özel İdaresi'nin, meyveciliğin yaygınlaşması ve kırsal kalkınmaya destek olmak amacıyla gerçekleştirdiği fidan seferberliği devam ediyor.
Konya İl Özel İdaresi, meyveciliğin yaygınlaşması ve kırsal kalkınmaya destek vermek amacıyla 124 bin fidanı ilçelerde köy muhtarlıklarına teslim etti. Elma, kiraz ve asma fidanını çiftçiyle buluşturan Özel İdare nisan ayında da iki milyon adet çilek fidanı dağıtacak.
 
Fidan dağıtımı öncesi köylerde inceleme yapan Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı, fidan alacak çiftçilere eğitim semineri verdikten sonra fidan dağıtımı gerçekleştiriyor.
 
Bir hafta içerisinde Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı Destekleme Şube Müdürlüğü, 28 bin adet kiraz, 44 bin adet elma ile 52 bin adet asma fidanını köy muhtarlarına imza karşılığı dağıtırken, çiftçilere de ziraat mühendisleri tarafından fidanların dikimi ve budanması konusunda bilgiler veriliyor.
 
Kırsal kalkınmaya destek olmak ve çiftçilerin gelir seviyelerini artırmak için Özel idarenin önemli bir gayret sarf ettiğini belirten Genel Sekreter Mehmet Kaçmaz, “Köylerimize çilek fidesiyle başlayan destek, elma, kiraz, asma, şeftali gibi meyve fidanlarıyla devam ediyor. Son bir hafta içerisinde 14 ilçemizde 52 bin asma fidanı, 13 ilçede 32 köye 42 bin elma fidanı ile 17 ilçede 32 köye 28 bin kiraz fidanı dağıttık. Toplamda 124 bin fidanı çiftçilerimizle buluşturduk. Çiftçilerimizden gelen talepler doğrultusunda fidan alarak köylülerimize ücretsiz olarak damla sulama şartı ile veriyoruz. Amacımız meyvecilik alanında yeni projeler üretmek. Her yıl talepler doğrultusunda meyveciliği yaygınlaştırmak olacak” dedi.

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA