• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İl dışına gitmeye gerek yok
31 Ağustos 2012 Cuma 11:21

'İl dışına gitmeye gerek yok'

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bölümünde tedavi görün 5 çocuğun kalbindeki delikler ameliyatsız kapatıldı.
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bölümü’nde tedavi görün 5 çocuğun kalbindeki delikler ameliyatsız kapatıldı. Yaklaşık 30 dakika süren anjiyo işlemi başarıyla tamamlandı. Kalbi delik olan Yağmur Altan(8), Fethullah Afşar(15), Gülsüm Rana Karalı(6), Sena Çakmak(12), Çağla Erdoğan(2) tedavi sürecinden sonra taburcu edildi. Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Oran, “Kalbi delik çocuğu olan aileler bu müdahale için geç kalmasın. Erken teşhis, kalpteki delikleri daha kolay kapatmamıza yardımcı oluyor. Riski de az olan bu müdahaleyle çocuklar hemen sağlıklarına kavuşabiliyorlar. Arkadaşları gibi koşup oynayabiliyorlar” dedi.
 

“Bu Müdahaleler İçin Anjiyo Laboratuarımız Bütün İmkanlara Sahip”
 
Prof. Dr. Bülent Oran, Dünyada ve Ülkemizde kalp hastalığının büyük bir sorun olduğunu belirterek, “Hastanemize gelen 5 çocuğumuzun kalbindeki delikleri başarıyla kapattık. Ailelerin bilinçlenip erken yaşlarda çocuklarını doktora götürmesi çok önemli. Çünkü erken teşhisle bu delikleri hemen kapatabiliyoruz. Geç kalınması durumunda çocuğun hayatı da tehlikeye giriyor. Bize gelen ailelerin bu konuda bilinçli olduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Ayrıca hastanemizde başarıyla gerçekleştirilen bu müdahaleler için ailelerin il dışına gitmesine gerek yok. Hastanemizde bütün modern imkanlara sahip anjiyo laboratuarımızda bu işlemi çok rahat bir şekilde gerçekleştiriyoruz” dedi.
 
 
“Açık Kalp Ameliyatına Göre Riski Daha Azdır”
 
Prof. Dr. Oran, “Konya’daki hastaneler içerisinde bu yöntem çocuklara şu anda  hastanemizde başarıyla yapılmaktadır. Bu tür işlemlerde komplikasyon oranı da çok düşüktür. Açık kalp ameliyatına göre bu müdahale daha az riskli bir yöntemdir. Kalp içi ve kalp dışı delikleri bu yöntemle güvenli bir şekilde kapatıyoruz. Cerrahi kesi olmadığı için de yara izi de kalmıyor.”diye konuştu.
 

 
“Kızım Okula Giderken Çok Yoruluyordu”
 
8 yaşındaki Yağmur Altan’ın annesi Filiz Altan, “Kızım okula giderken çok yoruluyordu. Doktora gittiğimizde bizi kalp doktoruna yönlendirdi. Kalbinde delik olduğunu öğrenince telaşlandık. Ancak doktorlar ufak bir müdahaleyle bu deliğin kapatılabileceğini söylediler. Kızımın sağlığına kavuşmasından dolayı mutluyuz. Doktorlara teşekkür ederiz” dedi.
Konya’nın Beyşehir İlçesi’nden gelen Fethullah Afşar’ın babası Yılmaz Afşar, “Oğlum nefes almakta zorlanıyordu. Doktorlar, nefes darlığının kilosundan olabileceğini söylediler. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittik. Buraya gönderdiler. Kalbindeki delik kapatıldı. Şuan sağlığı gayet iyi” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA