• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İçici değil satıcıyım
06 Mayıs 2009 Çarşamba 14:51

'İçici değil satıcıyım'

Hatay'dan Konya'ya otomobilinin koltuk arasında yüklü miktarda esrar getirirken yakalanan ve tutuklanan bir kişi, mahkemede 'İçici değil satıcıyım, işsizlik bu işe yönlendirdi' şeklinde savunma yaptı.
 Hatay'dan Konya'ya otomobilinin koltuk arasında yüklü miktarda esrar getirirken yakalanan ve tutuklanan bir kişi, mahkemede 'İçici değil satıcıyım, işsizlik bu işe yönlendirdi' şeklinde savunma yaptı. Mahkeme heyeti, sanığı 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı ve 2 bin TL para cezası verdi.
 
Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen uyuşturucu ticareti davasına tutuklu sanık Ahmet S. (43) ile avukatı katıldı. Mahkeme heyeti sanık Ahmet S.'nin savunmasını istedi. Ahmet S., "Ben bir süredir işsizim. Bakmam gereken çocuklarım, ailem var. Evimin bahçesinde hint keneviri yetiştirdim. Bunları satar mıyım diye de aracıma koymuştum. Hatay'dan Antalya'ya doğru giderken Konya'da satabilir miyim diye yanıma aldığım esrarla yakalandım" dedi. Savcı ise, sanığın uyuşturucu ticareti yaptığını, bu nedenle TCK 188. maddesi gereğince cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı da müvekkilinin işsiz kaldığı için bu işe girdiğini belirterek, "Müvekkilim uyuşturucuyu satmamıştır. Satmak için aracında bulundurmuştur, eylem gerçekleşmeden yakalanmıştır. Bu nedenle hakkında tüm iyi hallerin uygulanmasını ve tutuklu bulunduğu süre göz önüne alınarak tahliyesine karar verilmesini istiyorum" şeklinde konuştu.
 
Mahkeme heyeti, sanığa TCK 188. maddesi gereğince uyuşturucu satmaktan suçundan 4 yıl 2 ay hapis ve 2 bin TL para cezası verdi.
Olay, 26 Şubat 2009 tarihinde meydana gelmiş, Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Hatay'dan Konya'ya otomobiliyle esrar getiren Ahmet S.'yi yakalamıştı. Polis köpeği "Nam" aracın koltukları arasına zulalanmış 8,5 kilo esrarı bulmuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA