• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hız sınırları orantısız
18 Mayıs 2009 Pazartesi 15:14

Hız sınırları orantısız

Türkiyede yeni otoban ve duble yolların artmasına dikkat çeken Atiker, Herkes otomobilini yeniledi ama maalesef kimse radardan kurtulamıyor.

Türkiye’de yeni otoban ve duble yolların artmasına dikkat çeken Atiker, “Herkes otomobilini yeniledi ama maalesef kimse radardan kurtulamıyor. En kısa zamanda otoban ve duble yollarda radar sıkıntısının giderilmesi ve sürat puanlarının artırılmasını istiyoruz” dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a çağrıda bulunan Atiker Sıralı Otogaz Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Atiker, “Sayın Başbakanımıza ve Ulaştırma Bakanımıza ülkemize yeni duble yollar ve otobanlar kazandırdıkları için teşekkür ediyoruz ancak yeni yollar yapıldı, herkes araçlarını yeniledi ama sürücülerimiz hız tahdidine takılıyor. Bu durumun düzeltilmesini istiyoruz” dedi.

“Hız Sınırı120 km. Olsun”

Avrupa’da şehirlerarası yollarda hız sınırının130 km. olduğuna dikkat çeken Atiker, “Batıdaki ülkelerde ulaşım altyapısından dolayı hız sınırı130 km. ancak bizim ülkemizde de yeni duble yollar ve karayolları yapıldı. Herkes otomobilini yeniledi ama maalesef kimse radardan kurtulamadı. En kısa zamanda otoban ve duble yollarda radar sıkıntısının giderilmesini, sürat puanlarının artırılmasını istiyoruz. Hız sınırı99 km. yerine120 km. olsun” diye konuştu.

TBMM’ye Önerge Verildi

Konuyla ilgili olarak TBMM’ye önerge verildiğini hatırlatan Atiker, “Hız sınırıyla alakalı sayın milletvekillerimiz meclise önerge verdiler. Konunun aydınlığa kavuşmasını canı gönülden bekliyoruz” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA