• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hayat kadını cinayetine 15 yıl
23 Temmuz 2009 Perşembe 13:48

Hayat kadını cinayetine 15 yıl

Konya'da öldürülen hayat kadınının katili olduğu iddia edilen sanığa verilen müebbet hapis cezası, haksız tahrik maddesi uygulanarak 15 yıla düşürüldü.
Konya'da öldürülen hayat kadınının katili olduğu iddia edilen sanığa verilen müebbet hapis cezası, haksız tahrik maddesi uygulanarak 15 yıla düşürüldü.
 
Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen hayat kadını davasının karar duruşmasına katil zanlısı Fedai Y. ve sanık avukatı katıldı. Mahkeme heyeti duruşmada eksikliklerin tamamlandığını belirterek savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı, sanığın hayat kadınlığı yapan Songül Tekeli ile 30 TL karşılığında anlaştığını, hayat kadının ilişkide bulunmaması sonucu öldürdüğünü, bu nedenle Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 81/1 maddesi gereğince kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verilmesini
istedi.
 
Sanık avukatı ise müvekkilinin cinayeti işlemediğini belirterek, "Ortada yeterli bir delil yoktur. Müvekkilim suçsuzdur. Ben müvekkilimin haksız yere cezaevinde yattığını düşünüyorum. Bu nedenle hakkında beraat kararı verilmesini, eğer mahkemeniz aksini düşünüyorsa lehe olan tüm hallerin uygulanmasını istiyorum" dedi. Son sözü sorulan sanık Fedai Y. ise, "Ben suçsuzum, takdir mahkemenin" şeklinde konuştu.
 
Mahkeme heyeti sanığa kasten adam öldürmek suçundan TCK'nın 81/1 maddesi gereğince müebbet hapis cezası verdiklerini, olayda tahrik bulunduğu için 29. maddeyi uygulayarak cezasını 15 yıla düşürdüklerini açıkladı.
 
Poliste cinayeti itiraf edip, mahkemede "Cinayeti ben işlemedim" diyen zanlı Fedai Y., "Şule takma adlı hayat kadını Songül Tekeli'yle farklı tarihlerde iki kez birlikte oldum. Üçüncü kez birlikte olmaya gittiğimde evde bir arkadaşı daha vardı. Ben Şule'ye 30 TL verdim. Daha sonra Şule diğer odaya geçti. O sırada diğer bayan gelerek Şule bugün seninle olamayacak diyerek giyinip gitmemi istedi. Ben de param ne olacak dediğimde, başka zaman alırsın dediler. Ben de giyinirken evde bulunan cep telefonunu paramın karşılığı olarak alıp çıktım gittim. Ben çıkarken Şule de evdeydi ve bir erkekle tartışıyordu. Ben cinayeti işlemedim" demişti.
 
Poliste verdiği ifadede ise, "5 yıl önce olay günü bir hayat kadını aracılığıyla Şule takma adlı hayat kadının evine gittim, 30 TL'ye 1 saatliğine anlaştık. Bir kez birlikte olduk, beni göndermek istedi. Ben de 1 saatliğine anlaştığımız için ısrarcı oldum aramızda tartışma çıktı. Şule bir sopa çıkartarak sırtıma vurmaya başladı, ellerimle boğazını sıkarak öldürüp kaçtım. Bunu kendime yakıştıramadım hata yaptım, çok pişmanım" demişti.
 
Olay, 2 Mayıs 2003 tarihinde Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Abdülaziz Mahallesi Haneder Sokak'taki Şerife Apartmanı'nın zemin katında meydana gelmiş, burada yaşayan 25 yaşındaki 1 çocuk annesi "Şule" takma adlı hayat kadını Songül Tekeli çıplak vaziyetteyken boğularak öldürülmüş ve cep telefonu çalınmıştı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 5 yıl önce öldürülen Songül Tekeli'nin dosyasını yeniden ele almış ve yaptığı çalışma sonucu katil zanlısı Fedai Y.'yi yakalamıştı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA