• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hasta yakınları artık banklarda yatmayacak
10 Ağustos 2009 Pazartesi 17:15

Hasta yakınları artık banklarda yatmayacak

Dosteli Derneği, kalacak yeri ve imkanı olmadığı için sağlık kurumlarının bahçelerinde yatmak zorunda kalan hasta yakınlarını sevindirecek bir adım attı.
Dosteli Derneği, kalacak yeri ve imkanı olmadığı için sağlık kurumlarının bahçelerinde yatmak zorunda kalan hasta yakınlarını sevindirecek bir adım attı. Konya merkezde otel konforunda 40 yataklı bir misafirhane inşa eden dernek, ilçelerden ve çevre illerden gelen ihtiyaç sahibi hasta yakınlarını burada ağırlayacak. Numune Hastanesi'ne 100 metre yakınlıktaki misafirhanede konuklara yatak, duş, yemek, internet ve telefon imkanları sunulacak.

Çevre il, ilçe, belde ve köylerden her gün binlerce hasta, kamu ve özel hastanelerde tedavi olmak için Konya'ya geliyor. Bu hastaların refakatçilerinden imkanı olanlar otellere yerleşiyor. Bazı refakatçiler şehirdeki akrabalarında misafir olurken, bazılar da hastane bahçesindeki banklarda sabahlıyor. Bu durumda olan hasta yakınları, soğuk kış günlerinde bankamatiklere sığınıyor. Hasta yakınlarının, yaşadığı zorluğu gören Dosteli Derneği, 40 kişiyi ağırlayabilecek bir misafirhane yaptırdı. Yedi odalı misafirhanede dinlenme salonu, banyo, yemekhane bulunuyor. Konuklara misafirhanede telefon, internet ve televizyon imkanları da sunuluyor. Önümüzdeki günlerde hizmete girecek misafirhane, hiçbir güvencesi olmayan ve yeşil kart sahibi hasta yakınlarını bir hafta süreyle konuk edecek.

Dosteli Derneği Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldırım, şehirde yeni açılan hastanelerle birlikte Konya'nın bölgenin sağlık üssü haline geldiğini ifade etti. Bu durumun bir takım sıkıntıları da beraberinde getirdiğini belirten Yıldırım, ihtiyaç sahibi hasta yakınlarının kalacak yer sorunu yaşadığını vurguladı. Kalacak yeri olmayanların ya hastane bahçelerinde ya da bankamatiklerde sabahladıklarını kaydeden Yıldırım, hasta yakınlarının dışarıda yattığı için hastalandığını belirlediklerini aktardı.

Vatandaşları hastane bahçelerindeki banklarda yatma çilesinden kurtaracak bir misafirhane yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Mevlüt Yıldırım, "Ramazan ayı başlamadan önce misafirhanemiz hizmete girecek. Artık hasta refakatçileri banklarda yatmak zorunda kalmayacak. Misafirhanenin Numune Hastanesi'ne yakın olması da hasta yakınlarına büyük avantaj sağlıyor." dedi

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA