• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Halkımız üzerine düşeni yaptı
25 Ocak 2009 Pazar 15:38

Halkımız üzerine düşeni yaptı

Sugözü, İsrailin son Gazze istilasına siyasilerden de bu güne kadar gerçekleşmeyen bir yoğunlukta tepki geldiğini de hatırlatırken

 

 

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi  (ESAM) Konya Şube Başkanı Dr. İbrahim Halil Sugözü, düzenlediği basın toplantısında İsrail’in Filistin’e yaptığı zulmü bir kez daha şiddetle kınadıklarını ifade ederken yaşanan savaş karşısında Türkiye’nin ve İslam ülkelerinin de tutumunu değerlendirdi. Sugözü, “Türk halkı ve Türk sivil toplum kuruluşları İsrail mezalimine karşı her zaman tepkisini göstermektedir. Ancak son olaylara verilen tepki bu güne kadar olanların hepsinden daha anlamlı ve daha büyük olmuştur. Türk halkının bu duyarlığı ile birlikte yardım kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, Diyanet İşleri Başkanlığı ve diğer kurum ve kuruluşlar Türk halkının yardımlarını bölgeye ulaştırma konusunda övülmesi gereken faaliyetlerde bulunmuşlardır. Bütün bu çabalar akan kanı durdurmasa da yaralara bir nebze olsun merhem olmaya devam etmektedir” dedi.
Sugözü, İsrail’in son Gazze istilasına siyasilerden de bu güne kadar gerçekleşmeyen bir yoğunlukta tepki geldiğini de hatırlatırken, “Tarihte ilk defa İsrail, Bakanlık (MEB) emriyle ilköğretim okullarında protesto edilmiş ve Gazze şehitleri için saygı duruşunda bulunulmuştur. Bu tepki çeşidi de dünyada bir ilk olmuştur. Her görüşten siyasetçi İsrail’e tepkisini farklı şekillerde göstermiştir. ESAM Konya Şubesi olarak, duyarlı davranan herkese ve her kuruma teşekkür etmeyi vazife saymaktayız” diye konuştu.
İsrail’in yaptığı savaş değil, katliam, soykırım ve kanlı bir işgaldir diyen Sugözü, “İsrail’in bu cüretini savaş olarak görmek mümkün değildir. Savaşın tanımlanmış kurallarından ve hukukundan hiç birisi ortada yoktur. İsrail teröre karşı savaş yaptığını ileri sürerek tepkiden ziyade birçok ülkeden destek görmektedir. ESAM Konya Şubesi olarak, İsrail’in faaliyetlerini bir savaş değil bir çeşit katliam, soykırım, istila veya kanlı işgal olarak değerlendirmekteyiz” dedi.
İsrail’e karşı gereken Tepki olduğunu ancak etkinin olmadığını da belirten Dr. İbrahim Halil Sugözü,  “Safını belli etmek adına Türkiye, çoğu Arap ülkelerinden daha duyarlı olarak itibarını korumuştur” dedi

Konuşmasının sonunda kazanın yine mazlumlar olduğunu belirten Dr. İbrahim Halil Sugözü, “Yaşanan tüm olaylara rağmen kazananların başında Filistin gelmektedir. Katliamı kabul edemeyen ve Gazze halkı için elinden geleni esirgemeyen vicdan sahibi Müslüman ülke halkları ve onlara destek veren, zalimin karşısında olduğunu ilan eden Yahudi ve Hıristiyanlardan bazıları olmuştur. Kaybedenler ise İsrail, BM, AB, ABD ve ne yazık ki onların güdümünde olan Müslüman ülkelerin yöneticileri olmuştur” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA