• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakim ve savcılar göreve çağrıldı
30 Mayıs 2009 Cumartesi 14:13

Hakim ve savcılar göreve çağrıldı

Şefkat-Der, hakim ve savcıları göreve çağırdı.
Şefkat-Der, savcılığa koruma talebinde bulunduğu halde korunmayan ve öldürülen kadın ve çocuklar için Adalet Bakanlığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ile 81 ilin Cumhuriyet Başsavcısı'na şikayet dilekçesi gönderdi.
 
PTT Kayalıpark Şubesi önünde derneğe bağlı Hayata Tutunma Evleri'nde kalan kadın ve çocuklarla birlikte basın açıklaması yapan Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, her gün televizyonlarda kadınlara yönelik şiddet ve cinayet olaylarını izlediklerini belirterek, "Özellikle son günlerde her gün iki üç kadın veya kız çocuğu eşi, eski eşi, sevgilisi ya da bir yakını tarafından hunharca katlediliyor. Ve bunların çoğunluğu da ölüm tehlikesi tehdidi altında oldukları için savcılara, polise veya jandarmaya başvurmuş insanlar. Bu insanlar başvurmalarına rağmen savcıların, polisin ya da jandarmanın ihmalkarlığı nedeniyle korunmuyor ve cinayete kurban gidiyor. Biz buna dikkat çekmek ve bu insanların artık cinayetlere kurban gitmemesi için herkesi göreve davet ediyoruz" dedi.
 
Dernek olarak Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu ile 81 ilin Cumhuriyet Başsavcısına konu ile ilgili şikayet dilekçesi hazırladıklarını da dile getiren Hayrettin Bulan, dilekçeleri posta ve faksla bu makamlara göndereceklerini ve konuya duyarlı olmaya davet edeceklerini sözlerine ekledi.
Açıklamanın ardından Hayrettin Bulan, hazırladıkları dilekçeleri PTT görevlisine teslim etti.
YORUMLAR
bir kerede Konyaspor icin yuruyun
Ercan
bir kerede Konyaspor icin yuruyun yahu..
83.83.1.244
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA