• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gergin bekleyiş sürüyor
01 Haziran 2009 Pazartesi 19:08

Gergin bekleyiş sürüyor

Fransa Havayollarına (Air France) ait, 216 yolcusu bulunan Airbus uçağının Brezilya açıklarında radardan kaybolduğu bildirildi.

Fransa Havayolları’na (Air France) ait, 216 yolcusu bulunan Airbus uçağının Brezilya açıklarında radardan kaybolduğu bildirildi.
Brezilya açıklarında kaybolduğu açıklanan, Fransız havayolu şirketi Air France’a ait, 216 yolcu taşıyan Airbus uçağının, yerel saatle 11.10’da (TSİ 12.10) Fransa’nın başkenti Paris’te olmasının beklendiği bildirildi.
Paris’teki Roissy Havaalanı yetkilileri, uçağın saatlerce önce radar ekranlarından kaybolduğunu ve Roissy’deki endişenin çok fazla olduğunu kaydetti.
Havaalanı kaynakları, vericilerde bir arıza olabileceğini belirtirken, yine de bu tip uçaklarda bu arızalara pek rastlanmadığına dikkati çekti. Yetkililer, sabah saatlerinden itibaren bir kriz masası oluşturuldu. Radardan kaybolan uçak Rio de Janeiro-Paris seferini yapıyordu.

216 YOLCU, 15 MÜRETTEBAT

Fransız havayolları Air France, Brezilya açıklarında Atlas Okyanusu üzerinde kaybolduğu açıklanan uçaktan haber alınamadığını doğruladı.
Air France’tan yapılan açıklamada, Atlas Okyanusu üzerinde radar ekranlarından kaybolan ve 216 yolcu ile 15 kişilik mürettebat bulunan uçaktan haber alınamadığı teyit edildi.

ATLAS OKYANUSU ÜZERİNDE KAYBOLDU


Brezilya Hava Kuvvetleri, Rio de Janeiro-Paris seferini yapan Fransız havayolları Air France’a ait uçağın Atlas Okyanusu üzerinde kaybolduğunu ve Fernando de Noronha adası yakınlarında uçağı arama çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi. Hava Kuvvetleri sözcüsü, bu sabah uçakla sürekli kurulan telsiz bağlantısının kesilmesinin ardından arama kurtarma çalışmalarına başlandığını kaydetti.
Sözcü uçakta kaç kişi olduğu konusunda bilgi vermedi. Uçağın TSİ 12.10’da Paris’te olması planlanıyordu.

UMUTLAR TÜKENİYOR


Brezilya açıklarında kaybolduğu açıklanan, Fransız havayolu şirketi Air France’a ait, 215 yolcu taşıyan Airbus uçağı ile
ilgili umutların giderek tükendiği bildirildi. Fransız Haber Ajansı, Paris’teki Roissy Havaalanı yetkililerine dayanarak verdiği haberde, umutların giderek azaldığını belirtti. Bu arada, Brezilya, kendi deniz sahasında geniş çaplı arama ve tarama operasyonu başlattı.

"HAVA KALMASINA İMKAN YOK"


Brezilya açıklarında kaybolduğu açıklanan, Fransız havayolu şirketi Air France’a ait, 216 yolcu taşıyan Airbus uçağıyla ilgili umutlar giderek azalıyor. Fransa Çevre Bakanı Jean-Louis Borloo, bu saate kadar deposundaki yakıtla uçağın havada kalmasına imkan olmadığını söyledi.
France info radyo kanılana konuşan Fransız bakan, “Maalesef bu saate kadar deposundaki yakıtla uçağın havada kalmasına imkan yok. Şu andan itibaren en trajik senaryo için hazırlıklarımızı yapmamız gerekiyor” dedi. Fransız uçağının, yerel saatle 11.10’da (TSİ 12.10) Fransa’nın başkenti Paris’te olması gerekiyordu. Paris’teki Roissy Havaalanı yetkilileri, uçağın saatler önce radar ekranlarından kaybolduğunu ve Roissy’deki endişenin çok büyük olduğunu belirtiyor.

82'Sİ KADIN 8'İ ÇOCUK


Brezilya açıklarında kaybolan Fransız havayolu şirketi Air France’a ait yolcu uçağının Brezilya’nın sahil kenti Natal’ın 300 kilometre kuzeydoğusunda radardan çıktığı bildirildi. Brezilya Hava Kuvvetleri sözcüsü, Fernando de Noronha takımadaları civarı olan bölgede aramaların bu sabah başlatıldığını söyledi. Uçağın radardan çıktığı bildirilen bölgenin Rio de Janeiro kentinin 1500 mil kuzeydoğusunda yer aldığı belirtiliyor. Bu arada Fransız Hava Yolları sözcüsü Brigitte Barrand, 447 sefer sayılı Airbus A330 uçağında 216’sı yolcu 12’si mürettebat toplam 228 kişinin bulunduğunu açıkladı. Yolculardan 82'sinin kadın 8'inin ise çocuk olduğu belirtildi. Yolcuların 60'inin Fransız, 5'inin ise İtalyan olduğu sanılıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA