• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gençler Selçukluyu Tercih Ediyor
13 Şubat 2009 Cuma 16:10

Gençler Selçuklu'yu Tercih Ediyor

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, Konyada Selçuklu ilçesi, diğer ilçelere oranla daha fazla göç alıyor ve genç nüfus genelde Selçuklu ilçesini tercih ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre,  Konya’da Selçuklu ilçesi, diğer ilçelere oranla daha fazla göç alıyor ve genç nüfus genelde Selçuklu ilçesini tercih ediyor.

Konu hakkında bilgi veren Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen, Türkiye İstatistik Kurumu’nun son verilerine göre, yaşadığı yerlerden göç ederek Konya’ya gelenlerin sayısında önemli oranda artış olduğunu söyledi.

 

Konya merkezde bir yıl içersinde yaklaşık 10-15 bin arasında nüfus artışı gerçekleştiğini ifade eden Adem Esen, yaşanan bu nüfus artışının Konya için ciddi bir artış olduğunun altını çizdi.

Başkan Esen, “Bu anlamda TÜİK rakamlarına baktığımızda Konya merkezinde bir yıldaki nüfus artışı yaklaşık 13.000 kişidir. TÜİK adrese dayalı nüfus tespitlerine göre yapmış olduğu çalışmalarda 2007 yılında Selçuklu’nun nüfusu 454 bin 537 iken, şimdi ise 459 bin 921 olmuştur. Yani, yaklaşık olarak Selçuklu’da 5 bin kişilik bir artış söz konusudur. Selçuklu’da çocuk ve genç nüfus çok daha fazladır. Bu doğrultuda önümüzdeki yıllarda yapılması gereken çalışmalar; öncelikli olarak belediye hizmetleri, sağlık hizmetleri ve okullar açısından değerlendirilmesi gerekliliğini ortaya çıkarmaktadır” dedi.

Konya’da kontrol edilebilir bir nüfus artışının yaşandığını ve Selçuklu’nun “En İmarlı Şehir” olduğunu vurgulayan Esen, nüfusu oldukça yoğun olan ilçede vatandaşlara en iyi şekilde hizmet ettiklerini dile getirdi.

 

Başkan Esen açıklamasına şöyle devam etti, ” Selçuklu’daki nüfusun yaş gruplarına göre dağılımı, nüfus artış hızı ve nüfus yoğunluğu; yapılacak olan belediye hizmetleri, sağlık ocakları, okullar, yapılacak olan yatırımlar, altyapı ve üstyapı çalışmaları açısından büyük önem taşımaktadır. Bu manada hizmetler sektörünün artırılması gerekmektedir. Göçün; belediye hizmetleri, sağlık hizmetleri, eğitim, kültür, ekonomi, alt ve üst yapı, emniyet ve asayiş gibi pek çok farklı yönü bulunmaktadır.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA