• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Enişte Katiline Şok Ceza
23 Şubat 2009 Pazartesi 15:48

Enişte Katiline Şok Ceza

Konya'da eniştesini, ablasına kötü davrandığı gerekçesiyle döverek öldüren katil zanlısı hakkında ömür boyu hapis cezası istendi.

Konya'da eniştesini, ablasına kötü davrandığı gerekçesiyle döverek öldüren katil zanlısı hakkında ömür boyu hapis cezası istendi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya eniştesini döverek öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanıklar kayınbirader Talip C., Talip C.'nin arkadaşları İsmail K. ve Hüseyin K. ile taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, cinayet olayıyla ilgili tüm delillerin toplandığını ve Talip C.'nin cinayeti itiraf ettiğini belirterek Savcıdan esasa ilişkin mütealasını istedi. Savcı mütealasında, sanıklardan Talip C.'nin, Hüseyin K.'nin kullandığı otomobille, eniştesi Mustafa Zorlu'nun önüne geçerek diğer arkadaşı İsmail K. ile birlikte zorla otomobile bindirip boş bir araziye götürdüğünü belirtti. Daha sonra savcı, Talip C.'nin aralarındaki sorunu konuşmak için eniştesini arazide indirdikten sonra elindeki bijon anahtarıyla döverek yaralayıp öldürdüğünü bu nedenle de TCK 81/1 maddesi gereğince adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verilmesini talep etti.

Öte yandan savcı, diğer sanıklardan İsmail C. hakkında Mustafa Zorlu öldükten sonra cep telefonunu ve parasını aldığı için TCK 142, 143 maddelerin gereğince hırsızlık suçundan cezalandırılmasını, her 3 sanık hakkında da delilleri yok etmeleri nedeniyle TCK 281/1 suçundan ceza verilmesini istedi. Sanık ve müşteki avukatları savcının mütelasına yönelik esasa ilişkin savunma hazırlamak için süre istedi. Mahkeme heyeti avukatların savunmasını hazırlaması için duruşmayı karar vermek üzere ileri bir tarihe erteledi.  8 Haziran 2008'de Talip C., eniştesi Mustafa Zorlu'yu, ablasını aldattığı ve kendisine çalıntı motosiklet sattığı gerekçesiyle aracına zorla bindirip boş arazide bijon anahtarı ile döverek öldürmüştü. Cinayetin ardından cesedi arkadaşlarıyla kayaların altına saklayan Talip G., hiçbir şey olmamış gibi normal hayatına devam etmeye başlamıştı. Ailenin kayıp başvurusu üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektiflerinin araştırma yapmasının ardından 11 Haziran 2008'de Talip C., eniştesini kaçırıp öldürdüğü şüphesiyle gözaltına almıştı. Talip C. eniştesini öldürdüğünü itiraf ederek, cesedin yerini göstermişti.

 

 

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA